PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Postavitev termostata v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zanima me, kam bi vi forumaši postavili termostat centralne kurjave glede na to, da kurimo štedilnik in se tako greje kuhinja in dnevna soba. Tam se trenutno nahaja termostat in posledično ga moramo "privit", da spusti toplo vodo v sistem in ogreje ostale prostore.

Osebno vidim dve rešitvi in sicer:
1. prestaviti obstoječi termostat v najhladnejši prostor oz.,
2. vgradnja nove črpalke, na katero se veže vse radiatorje iz ostalih prostorov.

Prva rešitev se mi zdi, z ekonomskega vidika, najracionalnejša. Kaj pravite?

Lp!
Termostat daj v spalnico. Tam je najmanj dodane toplote = najbolj stalna temperatura. Na vse ostale radiatorje pa termostatske ventile. Če imaš tudi v spalnoici termostatski ventil, ga nastavi na zelo toplo, temperaturo bo reguliral termostat.
Nimam časa - sem v penziji!
Ali pa na hodnik kjer so najbolj konstantne temperature.
Po postavitvi kamina v dnevni sobi, ki je združena s kuhinjo in jedilnico sem imel podoben problem, prestavil sem termostat na tisto stran hodnika, ki je najbolj oddaljena in zadeva se odlično obnese.
Prestavljanje termostata pomeni tudi prestavljanje napeljave se pravi razbijanje in umazanija, žena ne bo najbolj vesela. Enostavna rešitev je brezžični termostat ki ga lahko postaviš v kateri koli prostor kjer želiš imeti ogreto. Cenovno ne bo velike razlike
Iskanje po temi