PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Vroč radiator, hladen prostor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat: Mislim, da je to najcenejša in najustreznejša rešitev izolacije stropa.
Res je!
Res pa je tudi, da kondenza, ki nastaja znotraj izolacije, ne opaziš. Zavohaš pa ga šele čez nekaj let. Običajno niti ne, ker se vonjave postopno večajo in se na njih navadiš. Obiskovalci pa so toliko fer, da te ne opomnijo na vonj po plesni.
Nimam časa - sem v penziji!
znotraj stiridura bo nastajala plesen :?: :roll: Ah, daj no, sicer pa razloži: kje, zakaj, kako .... bo plesnavelo: sam imam v neogrevani garaži 7,5cm EPS-a na strop položenega (za cca 35m2 je garaže) nad njo je dnevna soba (srednja etaža) gor je parket, spodaj je 5cm trd tervol, plošča je klasična.......če bi bila plesen prisotna, bi definitivo videl na stiroporu, ker ni prevlečen z mrežico in zariban, ampak je "natur" že 15 let...
@Confusedašo65: Kar pri tebi špila, ni nujno, da bo tudi pri sosedu.
Si že kdaj računal možnost kondenza ("U Wert")?

Je velika razlika med tvojo izvedbo in tem, kar kar rabi "ubu32". Od tople proti hladni strani imaš ti: estrih 5 cm, tervol 5 cm, AB plošča 12 cm in EPS 7,5 cm. V 60 hladnih zimskih dneh dobiš v tervolu 22 g/m2 kondenza.
Po slabem nasvetu pa bi imel "ubu32": Tankoslojni omet 0,5 cm, stirodur 3 cm, AB ploščo 12 cm, HI, estrih 5 cm. Pri enakih pogojih bo 240 g/m2 kondenza.
Hvala, verjetno je res neizoliran strop...lansko jesen sem zaprl zračnik, pa je takoj nastala plesen...mogoče res tako narediti, kot je napisal Furman.
Problem je tudi v tem, mi smo tu začasno, ta hiša se ne bo obdržala v družini, se bo prodala naprej, in zato nobeden nima interesa vlagat oz. se ukvarjat v njo (razen meneSmile...lp
Žerjavar
Za razvoj plesni potrebuješ vlago. Za nastanek vlage je tu kriva kondenzacija vodnih hlapov iz toplega zraka na mrzlem stropu. Daj razloži, kako bo prišel topel vlažen zrak čez parno zaporo in stirodur do mrzlega stropa.
Sašo65:
Nezaščiten eps hitro izgublja na svojih lastnostih. Vsaj tako si mi rekli.
Po 15 letih pa je najbrž samo še lepotni okras.
ubu32 Napisal:Hvala, verjetno je res neizoliran strop...lansko jesen sem zaprl zračnik, pa je takoj nastala plesen...mogoče res tako narediti, kot je napisal Furman.
Problem je tudi v tem, mi smo tu začasno, ta hiša se ne bo obdržala v družini, se bo prodala naprej, in zato nobeden nima interesa vlagat oz. se ukvarjat v njo (razen meneSmile...lp
Koliko časa boš še v stanovanju? Imaš med stanovalci otroke? Koliko si pripravljen investirati za zdravje družine? Kolikšna je površina tega neizoliranega stropa?
Hanzi Napisal:Sašo65:
Nezaščiten eps hitro izgublja na svojih lastnostih. Vsaj tako si mi rekli.
Po 15 letih pa je najbrž samo še lepotni okras.
To velja za skoraj vsako najbolj pogosto uporabljeno izolacijo.
Napisal je, da ima jedilnica 7m2....ampak mene se vedno zanima kako je s prehodom v atrij....morda smo cistoprevec vsi na strop fokusirani ;-)
EPS izgublja na lastnostih če je na direktni sončni svetlobi. Če ga položiš na podstreho, je OK.

@alan: "Po slabem nasvetu pa bi imel "ubu32": Tankoslojni omet 0,5 cm, stirodur 3 cm, AB ploščo 12 cm, HI, estrih 5 cm. Pri enakih pogojih bo 240 g/m2 kondenza."

Verjamemo Uvert da bo res toliko vlage? Mislim da jo je dovolj za plesen Wink

Kaloriferček je bil predlagan kot poceni test če je problem v radiatoru, ali v prostoru. Ne kot nekaj kar potem dogreva non stop Wink

Če ne boste v hiši ostali, stirodur na strop in lepilo čez. Za 3 leta bo zihr OK. Naprej te pa ne zanima...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
alanford Napisal:. Daj razloži, kako bo prišel topel vlažen zrak čez parno zaporo in stirodur do mrzlega stropa.
Sem točno napisal, za kakšen sestav stropa sem računal količino kondenza.
Bila sta dva predloga različnih avtorjev:
Citat: - Vzameš 3cm stirodur na preklop ga lepiš z namenskim lepilom na strop, prevlečeš z mrežico in fasadnim lepilom. Zaribaš in nihče sploh ne bo opazil teh 3,5cm nižji strop.
- Če ni druge variante, bi se jaz tu lotil nižanja stropa in vmesne izolacije. Seveda z upoštevanjem vseh pravil parnih zapor.
V prvem je stirodur in ni parne zapore, v drugem je parna zapora in verjetno ni stirodurja.

Kakšno varianto sestave stropa pa si ti imel v mislih s stirodurjem in pz?
Ali si že kdaj računal možnost nastanka kondenza (po U Wert ali kakem drugem)?
Žerjavar
Sem spregledal podrobnost. Oprosti.

Sam sem mislil na xps + pz.

Ne, nisem računal, ker ne poznam.
medo9 Napisal:Napisal je, da ima jedilnica 7m2....ampak mene se vedno zanima kako je s prehodom v atrij....morda smo cistoprevec vsi na strop fokusirani ;-)
Ja, 7m2 res ni veliko, torej še lažje za sanirati (€).
Neglde na to, so toplotne izgube lahko konkretne.
Se pa strinjam, da je treba razčistiti kako je to z atrijem. Morda bomo odkrili, da je tam ravnotoliko izgub.
Oj, vstop v atrij (v bistvu je to odprt prostor, namenjen ne vem čemu...položene so plošče..okoli pa so prostori, jedilnica na V, prehodna soba na S in dnevna na Z in na jugu stena sosednje hiše) je skozi navadna balkonska vrata..
V hiši bomo dokler ne najdemo stanovanja...smo samo začasno tukaj..
lp!
1 2
Iskanje po temi