PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperacija - vonj po kurjavi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ok..ok ...naslov ni posrečen..me pa mal firbec matra kako jez rekuperacijo in pristnim vonjem po dimu sosedovih dimnih izpustkov v vaših prostorih-hišah.
Pri nas sosedje skoraj vsi kurijo na drva ..letos še bolj veselo ker so eni celo na novo nabavili peči....juhu bruhu :twisted: Cry
In seveda....ko se poklapa smer vertra in količina dima..imamo pri nas kot v rauhkamri ..če malo zapretiravam.
Imam 2 fitra. Eden je na vstopu v sesalno cev. Drugi v rekuperatorju.
ne pomaga kaj dosti.
Imamo samo mi tako srečo ali jo delimo še s kom :?
Mislim, da je bila ta tema že lansko zimo odprta?
centrum, mal za hec: ti rabis tole: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.experthousemovers.com/">http://www.experthousemovers.com/</a><!-- m --> Smile

ok resno. ja enkrat se je zgodilo, da je soseda kurila plevel, listje, travo itd. ko je bil nizek pritisk in je bilo okoli hise vse zakajeno, da se ni videlo 10m dalec. takrat se je v hisi zaznal vonj po dimu. nismo pa bili doma, da bi prezracevanje za tisti cas pac ugasnili. seveda pa "nase" 3x letno po pol ure kurjenja ni primerljivo, s stalnim zimskim kurjenjem.

kaksen filter imas na vstopu v sesalno cev? si preizkusil kaksno varianto oglenega filtra?
KARMEN1 Napisal:Mislim, da je bila ta tema že lansko zimo odprta?
jap verjetno ...
sej če "šefom" ne paše jo lahko skenslajo Smile 8)
Mislila sem, da bi tam našel odgovor.
Tudi jaz imam tezavo z dimom....vendar zaradi kamina....imam kaminski vlozek in mi stanovanje nenormalno smrdi po dimu....kje bi lahko bila tezava.....mogoce takrat, ko nalozim z drvi in odprem sipo....takrat je ubistvo vlozek skoraj brez stekla....pride kot odprto kurisce. Je lahko se kje drugje tezava....ker ta vonj me moti....starsi imajo kamin na pecnice in ko odprejo vratca jim stanovanje nic ne smrdi.....je lahko tezava z dimnikom.....ali bodo kriva vratca oziroma steklo?

Poslano z A0001Wink
Pro moji Nordici je enako dokler ne zagori -potegne kot je treba. Potem ne smdi več.
Iskanje po temi