PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tu me pa zmanjka - kotel na drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bravo, se popolnoma strinjam. Tri kurišča na drva za dve osebi?
Znanci imajo enega za 9 oseb, strošek okoli 5 jurjev (brez radiatorjev in razvoda za njih).
Glede na to da je telmos iz tvojega konca, bi ga jaz zagotovo povabil na kavico (na ogled in da pripravi predračun). Tja pod stopnice si jaz ne predstavljam kurilnice. Moja ex peč je šla pod razširjen balkon, pa je še tisto bolj tako, tako....
Sej imate popolnoma prav glede treh kurišč.
Štedilniku v kuhinji se ne bom odpovedala, itak bo prišel prav le ob vikendih, ko imam več časa za kuhanje. Pa tudi želim si ga, ob prehodnem obdobju ga lahko ravno tako zvečer zakurim.
Če bi imela drugačno razporeditev prostorov in ne bi to bila 100 let stara kamnita hiša v dveh štukih z novim pritličnim prizidkom, bi tudi sama ne napeljevala radiatorjev po njej, ampak drugače tu ne gre. Vsaj zdaj ne več, ko sem ravno končala z razbijanjem in grobimi deli.Sobe zgoraj v starem delu so mrzle pozimi. Predlagali so mi tudi zgoraj ogrevanje s klimo, ampak tega ne želim.
Mislim, da sem bom kar odločila za kaminsko peč s povezavo na centralno v dnevni sobi, tako bo mala kurilnica namenjena le bojlerju, ekspanzijski posodi ipd in ostalim manjšim elementom, zalogovnik bo pa v kleti.
Včeraj zvečer sem se trudila s skico kurilnice, a mi tisto dodajanje priponk ni ratalo.

Ja, res bom poklicala Telmosa, da vidimo kaj on pravi.
Sedaj mi bo nastal pa problem, katero kaminsko peč nabavit, da bo dovolj močna. Tudi glede tega se bom posvetovala s Telmosom.
1 2 3
Iskanje po temi