PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Višina dimniškega priključka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na katero višino je priporočljivo izdelati dimniški priključek za peč za centralno kurjavo in za npr. štedilnik v kuhinji/manjšo peč v dnevni? Oddaljenost peči za centralno kurjavo od dimnika bo cca 2m
Tomaz
Dimniški priključek je rahlo višji, kot je višina priključka za peč, se pravi, da se malo dvigne. Višino dimniškega priključka peči pa dobiš v katalogu peči. Jaz imam v kurilnici peč rahlo dvignjeno od tal, se pravi na podnožju, se pravi, da moraš tudi to upoštevat, če jo boš dvignil.
Da ne odpiram nove teme...

Smo pred zidanjem dimnika, ki bo namenjen izključno kaminu na drva v dnevni sobi (alternativno gretje). Sedaj je postal problem, ker natančno še ne vemo kakšen kamin bomo imeli. Boljša polovica si želi da se dimniški priključek nebi videl, torej priklop od zadaj za pečjo. Tako sem jaz pred problemom, na kakšno višino ga postaviti? Ima kdo takšen kamin in mi lahko pomaga?

Aja pa še to. Pod katerim kotom (90 ali 45) bi bil primernejši dimniški priključek?
Iskanje po temi