PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri bojler za sanitarno vodo + TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imamo toplotno črpalko voda/voda, LTH, VTČ 12, Big Grin že 17000 obratovalnih ur, po petnastih letih pa bo verjetno potrebno zamenjati bojler TVT 300 litrov že pušča :evil: ( verjetno isti kot danes Lentherm 300, dve spirali, sončna...)
Kaj mi svetujete, lentherm ( površina izmenjevalca 2,4m2) ali kaj bolj primernega--večji izmenjevalec, temp. vode v radiatorjih je nekako 38 do 45 stopinj in traja precej časa, da se voda v bojlerju ogreje.
Hvala
Ponovno se javljam Big Grin Big Grin Big Grin , še vedno čakam na vaš nasvet glede bojlerja :lol: . kakšne izkušnje pa imate vi z bojlerjem? Samo prosim ne mi pravit, da tudi pozimi vsi samo na sonce grejete!
verjetno je rešitev tudi v tem, da bom vgradil dodaten termostat in timer, da bi mi TČ ob določeni uri pogrela sanitarno vodo do željene temperature, vendar bo pač izkoristek Cry -manjši!
eeeeee, TČ voda/voda? se pravi, da črpaš vodo iz podtalnice in nato preko izmenjevalca filaš zalogovnik? ali si mislil na klasično TČ z vodno povezavo?
Ne čakaj pomladi, ne čakaj na...
Za bojler bo res najbolše izbrat kar Lantherm, se pa na trgu dobi še nekaj drugih. Bistvene razlike pa ni, tudi v ceni ne. Na tebi je, da se odločiš.
Iskanje po temi