PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje kurilnice - slaba izolacija cevi - ventilov?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Zanima me kakšno imate ostali stanje v vaših kurilnicah ko solarni paneli na polno ogrevajo sanitarno vodo. Pri meni je (v novi kurilnici) očitno slaba izolacija (prevelik premer izolacije okoli cevi - ne objame na trdo in se segreva zrak okoli cevi), tako da se mi segreva prostor same kurilnice. Zakaj me to tako moti? Ker imam poleg sobo z računalniki in se mi posledično ogreva tudi sosednji prostor v katerem imam komunikacijsko omaro.
Verjetno bom sedaj naredil preizkus, da bom vsako izolacijo na koncu zategnil z vezico + povil še majhne kose, ki niso izolirani (ventil z ročico), pa da potem preverim, če je to to.
Torej - imate tudi vi tak problem, se vam občutno segreje kurilnica?

Have a nice Day

Matt
Kot si rekel: izolacijo cevi zapri s konca, lahko na primer zaslikoniraš, da preprečiš izmenjavo zraka z okolico, tisto malo kar ga pa bo ostalo notri, bo delovalo kot izolator, ker bo zaprt v majhnem prostoru.
Ampak skoraj dvomim, da bi se ti zaradi tega tako pregreval prostor. Koliko stopinj je v kurilnici in koliko v sobi z računalniki?
In ne pozabit da če imaš velik zalogovnik segret na visoko T potem ti že po defoultu segreva sobo...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@trancedeejay
Naštej kar vse imaš v kurilnici vključno z vsemi cevmi, tudi tistimi, ki peljejo v napeljavo v prostore in kako imaš vse to izolirano (debelino). Če ga imaš, ne pozabi na cirkulacijski vod za sanitarno vodo in kako se vključuje ter kako je izoliran, če se.
Kakšna fotka bi bila zaželjena.
Iskanje po temi