PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Dokumentacija za nezahtevni objekt

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

ob hiši imam namen zgraditi nezahtevni objekt, točneje nadstrešek z ravno streho in betonski stebri. Dimenzije bodo 10 x 5 m. Nadstrešek bo stal na dveh parcelah ki sta obe v moji lasti.

Po eni parceli poteka optika(služnost vpisana) do naše hiše in naprej za kar sem dobil od Telekoma soglasje, v katerem zahtevajo odmik temeljev 0,5 m od voda. To je ok.

Na drugi parceli je pa vpisana služnost Elektra ker imamo na robu parcele prostostoječo elektro omaro. To je od predvidenega nadstreška odmaknjena cca 20m.

Moram ravno tako pridobiti mnenje in soglasje od elektra ali ni potrebno? Sprašujem zato da to uredim preden oddam vlogo za gradbeno dovoljenje za nezahteven objekt.

Hvala in LP
Pri nas je potrebno še mnenje ARSO-ta in občine. Če je več kot 10 m nezahteven objekt odmaknjen od elektro kabla soglasje ni potrebno. No vsaj mi ga zato nismo rabili...

Ali je druga parcela zazidljiva? Nam namreč niso dovolili gradnje nezahtevnega objekta še preko druge parcele. Je bila namreč v celoti kmetijsko zemljišče. Dovolili so le na parceli kjer je predvideno zazidljivo območje in preko tega še v 20 m pasu kmetijskega zemljišča, če se oboje drži ene parcele.
(15.7.2019 ob 10:07)gregorjanc Napisal: Pri nas je potrebno še mnenje ARSO-ta in občine. Če je več kot 10 m nezahteven objekt odmaknjen od elektro kabla soglasje ni potrebno. No vsaj mi ga zato nismo rabili...

Ali je druga parcela zazidljiva? Nam namreč niso dovolili gradnje nezahtevnega objekta še preko druge parcele. Je bila namreč v celoti kmetijsko zemljišče. Dovolili so le na parceli kjer je predvideno zazidljivo območje in preko tega še v 20 m pasu kmetijskega zemljišča, če se oboje drži ene parcele.

Ko boš dajal vlogo na ARSO dodaj še skico odvodnjavanja, da ti ne bo treba dopolnjevati vloge in ponovno čakati.
Iskanje po temi