Objave: 272
Teme: 1
Ocena:
0
Še moja izkušnja s temi ta prvimi aklimat radiatorji. So bili 30 let v stari hiši, sedaj sem jih montiral v novejšo obnovljeno hišo. Veste zakaj, zato ker so takšni kot so bili, barva, kjer ni bila mehansko poškodovana, je skoraj kot nova.
Ja, resnično se malo podajajo, ko jih prenašaš, ker dejansko jih drži samo tisti vijak in tesni gumi tesnilo. Sem jih še nekaj dobil v Lenartu, sedaj nimajo nič več tega.
Ko jih ponovno sestavljaš, moraš vse lepo očistiti in potem tesnilo namažeš s posebno mastjo, tudi to so imeli svojo. In potem držijo. lahko imaš parket, če ne spuščajo takoj, tudi čez 5 let ne bodo.
Še ena velika prednost, Pozimi sem imel v dveh sobah zaprte radiatorje, pok in pok zmrznilo. Kaj se je zgodilo, samo tiste ploščice potrgalo z vijaki, So se dobile nove glave, sem jih zamenjal po 2- 3 na radiator in so uporabni še naprej.
Največja prednost je, to ne rjavi, ne spušča.
Ja res pokajo, samo takrat, ko pride do hitre zamenjave mrzle ali tople vode. Saj to se zgodi, samo ko zakuriš. Če pa imaš regulacijo zvezno (tako kot je prav), ne poka.
Kakor kdo, meni so super, imam na drugi lokaciji "trika-pločevinasti", sta bila že dva zamenjana.
Objave: 30
Teme: 0
Ocena:
0
Za razstavljanje in sestavljanje teh Aklimat radiatorjev (s križnimi vijaki na členih) ne rabiš nobenega posebnega orodja- samo križni vijačnik. O-tesnila so dimenzije Φ40/Φ33 x Φ3.5mm. Gotovo jih dobiš v Tinexu v Šenčurju.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Dihtunge ti naredi vsak, ki se ukvarja z proizvodnjo le teh. V Mariboru Tesnila Bogadi.