PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tezava z radiatorjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Tezavo imam z radiatorjem v kopalnici....ko se centralna napeljava prizge...se notri v radiatorju slisi voda kako se pretaka....ok vem, da je notri v radiatorju zrak in da ga je treba anliftat....to pocnem ze ubistvu skoraj vsak dan, vendar voda se se vedno slisi....sem imel vodovodarja pa ni znal popravit....nekaj je namigoval, da sta cevi kateri sta napeljani do tega ventilatorja malo predolgi oziroma ohlapni in da se tam zrak nabira....je to mozno? Oziroma kje bi bila lahko tezava in kako jo resiti....

Naceloma me ta zvok cez dan ne moti...vendar ponoc, ce so vrata od wc-ja odprta slisim to vodo v spalnico...in nocem, da mi krati spanec[emoji12]

Poslano iz NOTE 3 (root+xposed)
Namesto odzračevalnega ventila montiraš odzračevalni lonček.
Načeloma se zrak ne more kar nabirat...vsaj stalno ne. A najlaže to rešiš z odzračnim lončkom ali odzračnimi ventili, ki jih vake kvadre prodaje celo hofer :wink: ..dva kosa cca. 5 eur.
Hvala za pomoc....v merkurju dobim to? Se bom pozanimal pa da probam...hvala za pomoc

Poslano iz NOTE 3 (root+xposed)
Dobiš v merkurju ja.
1. pumpo na najvišjo hitrost, naj deluje vsaj 15 minut;
2. izklopi pumpo;
3. odzrači;
4. dofilaj vodo; pogosta napaka: pazi, da pred dofilanjem ne bo zraka v cevi z vodo (pred dofilanjem je nekaj spusti v odtok);
5. ponavljaj točke 1-4 tako dolgo da se ne bo več pretakalo.
Morda imaš premajhen pritisk vode.
- Koliko etaž ogrevaš?
- koliko je pritisk vode v hladnem stanju? Koliko v toplem?
Nimam časa - sem v penziji!
Je ekspanzijska posoda uredu?
Jaz sem imel malo drugačno zadevo na novogradnji. Radiatorji na mansardi niso hoteli greti, ker se ni sistem dobro odzračil. Pač zaradi horizontalnih cevi pod estrihom se ni opravilo to tako kot se mora. Potem sem ročno odprč mešalni ventil do konca, protipovratni ventil na povratku sprostil in črpalko pognal na max za kar nekaj časa. In vidi ga hudiča, zrak je porinilo nazaj v zalogovnik in sistem se je zalaufal. Jaz imam odprti sistem in je raztezna posoda na najvišji točki hiše pod slemenom strehe.

Tudi ti probaj s črpalko na max, če imaš na mešalni grupi protipovratni ventil in ga lahko sprostiš, to obvezno naredi. Pusti črpalko delovati kar nekaj časa in boš potem videl, če ti bo pomagalo. Spotoma preveri koliko imaš odprta oba ventila na radiatorju. Lahko imaš povratek deloma priprt in potem ni pretoka, ter posledično težko odzračiš cevi.
Iskanje po temi