PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poenostavitev montaže toplotne črpalke!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Pred kratkim sem pri prijatelju videl montažo Zubadan Split Mitsubishi 12kW. Pri tem je bilo zanimivo, da ni kupil notranje enote. Namesto notranje enote je uporabil izmenjevalec toplote in dodal svojo črpalko(1m3/h). To zniža ceno montaže za več kot 1/3, če ne za pol.

Sedaj imam sam namen poskusiti z naslednjo konfiguracijo: Isto kot zgoraj amprak brez boljerja direktno priklopljeno na radiatorje (stara hiša). In sicer:

1.) Prevelikih tlakov se ni bati, ker je črpalka dovolj mala (od 500 do 1000 L/h)
2.) Z odtaljevanjem zunanje enote ne bi smelo biti problema, ker ima hiša vsaj 200 l vode v radiatorjih.
3.) Temperaturna razlika 15K je dovolj da pri 600L/h dobim 11kW grelne moči. 40stopinj C na radiatorjih pa bi moralo zadostovati.

Ob hudem mrazu seveda dogrevanje na drva. Zanima me če ima kdo še kakšne pomisleke glede načrta oziroma vidi še kakšno šibko točko.

Hvala!
Toma
Sigurno misliš ravnotako preko toplotnega menjalnika. Ker je to TČ inverter, komod brez toplotnega zalogovnika. Kje je pa krmilnik?
Seveda za izmenjevalcem. Izmenjevalec toplote je cca 50x50x250mm velika škatla, podobna tisti, ki je drugače v notranjih enotah split izvedb (Hydroboxu). Krmiljenje sem videl da je posebej. Kaj točno so montirali pa nisem pogledal. Očitno mora imeti Mitsubishi krmiljenje, ki dela tudi samostojno z zunanjo enoto. Me res zanima, če obstaja še možnost priključitve tripotnega ventila za sanitarno vodo. Videl sem da lahko krmiljenje povežeš na senzor sobne temperature. Če bi želel ogrevanje dveh ločenih stanovanj, kako bi potem izgledalo krmiljenje? Dve črpalki in dva senzorja in potem?
Včasih smo samo to delali. Ni pa za ga biksat z dvemi črpalkami. Vse se da bistveno enostavneje in z manj komplikacijami.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Iskanje po temi