PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave KAbelski prehod skozi izolacijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

sem v fazi izoliranja podstrešja. Imel bom t.i. mrzlo podstrešje. Vsi kabli za stanovanje spodaj bodo položeni pod izolacijo, tik nad parno zaporo, da ne bo tećav s kondenziranjem. Kljub temu pa moram na mrzlo podstrešje peljati 2 kabla za osvetlitev. Kako naj rešim nevarnost kondenziranja da se mi ne bo cedilo po elektroomarici? Naj cev za električen kabel v višini izolacije enostavno zapurpenam ali morda zalijem s silikonom? Druga ideja, ki se mi je porodila pa je v prilogi, razmišljem, da bi cev takoj ko pride preko izolacije enostavno obrniol navzdol in kakšen meter ali dva peljal naravnost po tleh. S tem bi naredil nekaj prostora za morebiten kondenz, da bi se sam sušil preden bi ga bilo toliko, da bi stekel dol. V bistvu bi naredil skoraj nekak sifon.

Čeprav se mi zdi da bo tukaj kdo vedel kakšno bolj profesionalno rešitev.

Priložene datoteke
.jpg   kabelski prehod.jpg (Velikost: 25,23 KB / Prenosi: 624)
Predvsem ne preveč komplicirat. V konec cevi daš stekleno volno (pa najbolje tudi v začetek) da ni prepiha in to je to.
a samo to me že reši? Ok, jaz em res mislil, da je večja umetnost to rešit.

Hvala.
Pravzaprav, tudi če ne daš izolacijo. Dovolj da cev na koncu (v podstrešju) zamašiš (plastični kit, silikon, izolir trak,........) Skratka karkoli, sam da ne cirkulira zrak.
Iskanje po temi