PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija okoli strešnih oken

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav.
Jutri imam namen pomeriti točno v cm kako velike strešna okna bom lahko vgradil.Imam namreč norma strop (20cm) potem pride 30 cm izolacije kar znaša 50 cm od spodaj do kritine .Če želim upoštevati pravilno vgradnjo(spodaj vertikala,na zgornjem robu špalete horizontala) bo mi prišla na 200cm odprtini verjetno komaj 98 cm velika okna.No bomo videli zato pa bom pomeril.
Torej imam nprma strop,potem sem položil parno zaporo-(PE folijo) in gor izolacijo.V poševnini imam odprtino za strešno okno sedaj prekrito s PE folijo saj ko smo prekrivali sem s folijo šel počez in tako pustil.Ker vem da bo ta folija še pomembna ko mi bo nekdo obdelal špalete z notranje strani me sedaj zanima kako naj to folijo čim lepše sedaj zarežem da me ne bo kasneje mojster za špalete preklinjaj zakaj mu nisem pustil folije v celoti ohranjene.Mogoče od sredine naredim x.Od sredine pa od tam v vsak kot odprtine na vsako stran.Mi lahko kdo to skicira?
Saj mislim da sem dovolj razumljivo vprašal.
Aha pa še nekaj .A bi lahko namesto gips plošč uporabil kasneje stirodur za obdelavo špalete okrog strešne okne?
Iskanje po temi