PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Nimam tople vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Doma v stanovanjskem bloku imam etažno na plin. Gretje + sanitarna voda. Plinska peč (villant) dela bre problema. Z njo mi delajo tri pipe in sicer termostatska pipa Hans g. v tuš kabini + pipa v kopalnici na umivalniku in umivalnik v kuhinji.

Nekaj časa nazaj sem ugotavljal da mi je padel pritisk v peči in samem sistemu (padej pod 1bar). No to sem nekaj dni nazaj poštimal, v navodilih sem našel kako se pristik nafila v peči. Prav tako se mi je pristisk povečal (baromter) v 5 vejni "omarici"

Poleg tega da ogravam s plinsko pečjo sanitarno vodo ogrevam prostore po stanovanju (kopalnica, otroška soba, dnevna soba, dnevna soba in spalnica).

No problem je nastal ko sedaj nimam tople vode v kuhinji. V kopalnici imam toplo vodo na umivalniku in tuš kabini. Obe pipi ko dam na zahtevo tople vode se peč lepo užge topla voda po nekaj sek. pride in tudi je! Z razliko v kuhinji pristika sploh ni, ko dam na toplo vodo pa tudi tople vode od nikjer.

kot zanimivost naj povem da recimo ko sem imel termostatsko pipo obrnjeno na hladno mi v ostalih pipah ni tekla topla voda.

Trenutno imam pristik na 1,5 - 1,8bara. Kaj je pritiska preveč ? Vse ostalo nisem nič spreminjal. Ima kdo kakšen nasvet kaj lahko probam?
Emmm a ventil tople vode v kuhinji je odprt ? :twisted:
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Pomoje je tudi v ventilu finta. Drugače pa do 2bara pritiska ni panike in te ne rabi skrbet. Pred leti sem jaz vedno imel pritiska cca. 1 bar. Letos mi pa je neki serviser za centralne povedal, da naj sistem nafilam na cca. 2.5 bara ter nato odzračim na približno 1.7 do 1.8 bar.

To seveda govorim za radiatorski sistem. kako je pri talnem nevem.
Hmm,

sej ventila sta pod umivalnikom in sicer en "en normalen" in eden na katerega imam pomivalca priključenega.

inštalacija je stara cca 2 leti a mislite da bi se ga zamenjalo ?
In kaj ima pritisk v centralni skupnega z toplo sanitarno vodo?
poglej če ima ventil ( kotni ventil ) filter iz sprednje strani se vidi ali je na izvijač ali pa na ključ 17 mislim, še prej pa zapri ventil
Sem imel podoben problem. 3 pipe na isti liniji tople vode, na dveh je bila topla voda na eni pa ne. Ugotovili so (servis Unitas-Herz) da so pri montaži pipe (v tovarni) nekaj narobe sestavili in topla voda na eni pipi ni tekla.

So popravili in zadeva dela.

LP

Mlesko
piknik Napisal:In kaj ima pritisk v centralni skupnega z toplo sanitarno vodo?

Pa še kako. Ko pri plinski peči pade tlak v sistemu pod 0,5 bara, se varnostno ugasne. In potem ni tople vode. Evo.
szolnir Napisal:poglej če ima ventil ( kotni ventil ) filter iz sprednje strani se vidi ali je na izvijač ali pa na ključ 17 mislim, še prej pa zapri ventil

NO bom napisal da bodo nekateri vedeli prebrati oz. če bodo imeli enak problem.

Problem je v kotnem ventilu ko ima mrežico. Kotni ventil kot je napisal mojster sem odvil z izvijačem (še prej pa ventil zaprl na 90°) potem sem notri našel zanimivo a resnično veliko kamnčkov. Ne vem kot bi bili kremenčevi pesek. Znotaj je tudi taka mrežica, ki je bila kar zapacana. Tisto sem dal ven in jo opral in zadevo sestavil .

Hvala za priporočila! upam, da bo tema komu pomagala!
Iskanje po temi