PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cev za hidrofor in ostalo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kakšno cev naj uporabim za črpanje vode iz vodohrama - od sesalne košare do hidropaka. Naj bi bilo nekaj fleksibilno vmes, zaradi vibracij. Nameravam dati običajno pocinkano 1", potem pa en flex kos vmes, vendar ne vem, kje naj bi to dobil in kako naj izgleda. Ali naj uporabim raje kakšno drugačno cev. Potrebujem jo 4m.

Pa še to, koliko od tal naj bo zajem?
Odvzem mora bit plavajoč malo pod gladino vode ! Uporabiš gumi cev ojačano z žico. dobiš v vsaki kmetijski zadrugi ali merkur, m-tehnika, bau bau... Lahko kar kupiš sesalni komplet 4m.
Jaz imam sesalni koš namontiran na Geberitovo mepla "palico" => kakihg 20m navadnega alacatena pa navadna mepla na vhodu v hišo do črpalke. Plavajočega odvzema pa nimam - odvzem 30-40 cm nad dnom rezervarja.
Sem imel gibljivo cev od zajema do hidroforja, pa mi je počila od stalnega krčenja in raztezanja. Nato sem to cev zamenjal z navadno alkatenko in je že dve leti mir. Na izhodnem delu za hidroforjem je fleksibilna cev čisto ok, ker je na stalnem kolikor toliko enakem pritisku.
Jaz imam montirano alkaten cev ravne izvedbe (ne tista v kolutu) mislim da je 16 barska.
Iskanje po temi