PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Sobne rastline in dekoracija Sami svoji vrtnarji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem po tv gledala oddajo, kjer je bilo prrikazano kako lahko sami zasadimo rastline iz tropskega sadja. No nekaj idej:
Ananas: Izberemo llep ananas, ki ima nepoškodovan zeleni del. Zeleni del odrežemo, mora pa ostati še malo mesa in ga enostavno posadimo v zemljo.

Liči: Liči olupimo, pojemo sadež, peško pa zagrebemo v zemljo in zalijemo, po 14 dneh naj bi kalil.

Avokado: Peško avokada isto posadimo v zemljo.
katjuska Napisal:Danes sem po tv gledala oddajo, kjer je bilo prrikazano kako lahko sami zasadimo rastline iz tropskega sadja. No nekaj idej:
Ananas: Izberemo llep ananas, ki ima nepoškodovan zeleni del. Zeleni del odrežemo, mora pa ostati še malo mesa in ga enostavno posadimo v zemljo.

Liči: Liči olupimo, pojemo sadež, peško pa zagrebemo v zemljo in zalijemo, po 14 dneh naj bi kalil.

Avokado: Peško avokada isto posadimo v zemljo.

Za ananas ne vem, ker bi mu bojda ob pobiranju uničili sredico. Cry
Ananas sem pred leti nekajkrat probal, pa ni ratalo - je samo zagnil. Sem pa videl nekaj lepih posajenih na enak način, ki so kar lepo rastli...ne vem, kje je bil hec.
Za ananas sem tud jaz že probala pa je isto segnil. Baje, da ga je treba prej kot se ga vtakne v zemljo del, kjer je odrezan, namazati s fungicidom, da ne segnije...

Ostalo pa bomo sprobali čim prej Big Grin
No jaz sem liči že posadila in sedaj čakam...
Glede ananasa pa sem slišala da naj bi ga pustil odrezanega kak dan do dva na zraku da se malo zasuši in nato posadil v zemljo.

Naj vam rastline lepo uspevajo!!
za ananas in avokado sem že slišala, za liči pa ne, bo treba probat 8) ananas deluje, za avokado pa sem jaz slišala drugačen način, da v peško zapičimo zobotrebec in ga damo najprej v kozarec nad vodo.
Kake dobre ideje.
2 ličija imam še doma. Kdo ve, kaj to vpliva na kaj, če jih imaš v hladilniku?
Fungicidno deluje tudi navadno oglje ali pa modra galica (za ananas).

lp
Okolje imamo najbolj na jeziku, najmanj pa v srcu.
Ko nam to vrne udarec, se pa čudimo.
Jaz sem pred kakšnim tednom vsadila peške dateljnov, baje naj bi iz tega zrasla palma. Zaenkrat še ni nobenih znakov življenja Tongue
Doma imamo skoraj 3 m visok avokado. Preden pa je pognal je trajalo ogromno časa, če me spomin ne vara okoli 1 leto. U bistvu smo že pozabili nanj Smile

LP
Dateljni so pri meni tudi zrasli - samo ne prec obupat, ker traja nekaj mesecev. Palme pa seveda nismo dočakali.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ananase imam jaz veliko čez meter, ne posadi se ga tak oda ga z mesom odrežeš in daš v zemljo, ker bo zgnil Smile.

Lepo se odreže zeleni del z kakšne pol cm meska. Se da na kozarec od kumaric notri pa vodo, toliko da se ravno dotika spodnjega dela ananasa. Vodo se menja na 2, 3 dni. Čez kakšen teden se pojavijo male koreninice. Ko se pojavijo zadevo lahko posadiš v zemljo in pri meni se ni še noben ne prijel Smile. Eni čakajo da v vodi naredi daljše koreninie, iz prakse povem da ni potrebe.

Anans potem ca 5 let raste, če imaš srečo potem rodi plod, potem pa umre. :O

Če koga zanima lahko malo pofotkam.

Imam pa tudi banane, datle, mango Smile Banane rodijo, lahko dam fotke Smile Je pa res da niso dozorele, samo sedaj mam drug sistem in bodo Smile
SloCop - ananas in banane ti rodijo???? noro!!! ja, daj pofotkaj, pa še kakšna beseda o obeh ne bi bila odveč!
Kako pa je z zalivanjem tako vzgojenega ananasa. Pa prav zanima me kako to raste, tako da tudi jaz prosim za slike Smile
Iskanje po temi