PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup počitniške hiše in oddajanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Odločamo se za nakup počitniške hiše, pa me zanima na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu. Vem, da eno težavo predstavlja hipoteka.
Zanima me tudi kako je z davkom pri nakupu. Prodaja jo pravna oseba (d.o.o.). Mož ima popoldanski s.p., vendar bi nakup financirala iz stanovanjskega kredita za fizično osebo (manj birokracije)...
Počitniško hišo bi kasneje oddajali, pa bi še tu vsaka informacija prišla prav, kako je z davki pri oddajanju in podobno.

Za vse odgovore se vam najlepše zahvaljujem!

LP!
v SLO ali HR/tujini?

Za HR nekako velja, da kot tujec fizicna oseba oddajas le pod zakompliciranimi (beri dragimi) pogoji.
Gt001 hvala za odgovor. To bi bilo v Sloveniji.
Po mojem se mu splača razširiti dejavnost še na oddajanje poč. kapacitet, ker potem lahko vse stroške v zvezi z urejanjem in opremljanjem hiše da na espe. Fizične osebe pa verjetno obdavčijo enako kot tiste, ki dajejo stanovanje v dolgoročen najem? Sam nakup hiše pa ni treba, da je v okviru dejavnosti.
Davek od prometa in kar je ostalih davčnih obveznosti naj poravna lepo firma - prodajalka. Pa dobro preverita pravno stanje nepremičnine!
top10 Napisal:Pozdravljeni,

Zanima me tudi kako je z davkom pri nakupu. Prodaja jo pravna oseba (d.o.o.). Mož ima popoldanski s.p., vendar bi nakup financirala iz stanovanjskega kredita za fizično osebo (manj birokracije)...!
LP!

Kaj hočeš povedat, da bi na espe kupil nepremičnino? S.p. ni pravna oseba in nanjo ne more nič kupit, čeprav vem, da banke delajo neke blesave razlike, ki pa so u bistvu nezakonite.
Pogodba ne bo na s.p., kupili jo bomo kot fizična oseba. Kasneje jo damo kot osnovno sredstvo v s.p., kolikor sem se pozanimala je to izvedljivo. Seveda bomo pri tem registrirali ustrezno dejavnost za oddajanje.
Osnovno sredstvo v s.p. Smile Še enkrat: sp ni pravna oseba in ne more met svojga premoženja, imetnik premoženja je fizična oseba. Tudi ne more Janez Novak s.p. sklenit kakršne koli pogodbe z Janezom Novakom ker je to ena in ista oseba Smile)
Iskanje po temi