Objave: 436
Teme: 20
Ocena:
0
Pri kolegu je komunala ugotovila ,da pušča cev med ventilom ,ki je oddaljen cca.50m od števca in števcem.Ventil z njegovim odcepom je nameščen na glavni dovod.Zagrozili so mu,da ,če ne bo saniral ,odkopal in zakopal novo cev do števca mu bodo odklopili vodo.On vztraja,da je njegovo samo od števca naprej v hišo,do števca in sam števec je pa bilo predano v fazi gradnje komunali.Izgradnja vodovoda je potekala že pred nekaj desetletij.
Sedaj se pa obračam na vas,ker bi mu rad pomagal,če je kje v kakšnem zakonu napisano kaj je dolžnost obeh strank v postopku in čigav je strošek.Ima starejšo mamo in pač je bil prisiljen sam izvesti izkop ,ker pač ne more brez vode.Ampak mesta kjer bi puščalo ni našel.Rad bi stroške ,ki so nastali z izdelavo dobil povrnjeno od komunale.Prosim za nasvet,mogoče je kdo že imel podoben primer.Za vsako sugestijo in predlog se že v naprej zahvaljujem tudi v njegovem imenu.
Objave: 218
Teme: 33
Ocena:
0
Lani sem bil v podobni situaciji. Tudi sam sem bil prepričan da je vse do števca v lasti komunale. Ko so zadevo popravili sem prejel račun. Pokličem na komunalo, kjer mi pojasnijo da skladno z lokalnim odlokom o oskrbi z pitno vodo člen ta pa ta, je priključek od glavne cevi naprej v lasti uporabnika in ga je tudi sam dolžan vzdrževati.
Odlok sem poiskal, prebral in se posul z pepelom ter poklikal položnico.
Preveri kakšen je lokalni odlok in boš vse zvedel. Po domače pa je nekako tako, če na položnici za vodo ni postavke za omrežnino, potem je priključek v celoti v tvoji lasti in si ga sam dolžan vzdrževati in nositi vse stroške v zvezi s tem.
Objave: 436
Teme: 20
Ocena:
0
Pisatelj,hvala za informacijo.Sem našel odlok o oskrbi s pitno vodo v občini Log-Dragomer kamor spada kolega.V odloku jasno piše,da je sekundarni vod od števca do primarnega voda stvar upravljalca vodovoda tako,da po mojem mišljenju je upravičen,do povračilka stroškov,ki jih je imel s popravilom cevovoda (sekundarnega).
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
potem jim pa "uceno" napisi opomin pred tozbo v katero bos sel,ker so v skladu z x clenom lokalnega odloka dolzni vzdrzevati tudi prikljucke-sekundarne vode.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
pisatelj Napisal:Lani sem bil v podobni situaciji. Tudi sam sem bil prepričan da je vse do števca v lasti komunale. Ko so zadevo popravili sem prejel račun. Pokličem na komunalo, kjer mi pojasnijo da skladno z lokalnim odlokom o oskrbi z pitno vodo člen ta pa ta, je priključek od glavne cevi naprej v lasti uporabnika in ga je tudi sam dolžan vzdrževati.
Odlok sem poiskal, prebral in se posul z pepelom ter poklikal položnico.
...
pa saj človek ne more da verjame... in zakaj potem plačuje za vzdrževanje omrežja itd.?!?!!?! (aja za glavni vod, seveda

) fak samo to se pa lahko dogaja samo v SLO...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno