Objave: 5
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
z ženo se odločava za nakup hiše. Všeč nama je nedokončana novogradnja, ki se prodaja že dalj časa. Cena je iz prvotnih 240.000 €znižana na 195.000 €. Po moji laični oceni je potrebno v hišo vložit še cca. 50.000 € za vselitev(kurilnica, kopalnica, fasada, osnovna oprema...)
Koliko je po vašem mnenju realna cena hiše. Koliko bi vi ponudili zanjo?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=4&nep=2&posr=1&detail=5551200&pic=1779182.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 779182.jpg</a><!-- m -->
Hvala za pomoč.
Lp
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
roko na srce...240 je bila utopija, zdaj za 195 se tudi noben ne cufa zanjo.
Tako da..za štart jih pocukaj kam pes taco moli. A če je denar na mizi, bi po moje tam 20 do 30 jurjev še moglo iti navzdol.
Me pa pri teh novogradnjah vedno zanima zakaj se prodaje..kje tiši hakelc da se nedko spravi zidat (kar je pošten zalogaj..tako časovno kot finančno) nato pa želi vse skupaj prodati. Zakaj?
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Pri tej nedokoncani novogradnji bi me zanimalo kaj je novogradnja oz. kaj je bilo dograjeno.
Tistih obklepanih ometov / fasad na slikah si ne znam razloziti.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
240 se sliši veliko!
240 je veliko!
Vprašanje - kaj dobim za to?
Če vržemo vse skupaj na nek skupni imenovalec................. potem imaš:
1103m2 zemlje ........................... tam dol je po khmm, khmm :oops: 70€/m2? No to je nekako od 60 do 80 jurjev!
250m2 skoraj gotovo in 220m2 ne čisto gotovo!
Če je cena 195 in je zemljišče 60, je razlika za cegle 135!
Če rečemo da jih je treba še 50 - je potem skupaj 185! :oops:
185 deliva z 450 - in je 411€/m2.
:oops: Zdej če je 400€/m2 brez zemljišča VELIKO za samostojno stanovanjsko hišo na NEKI lokaciji.......................... ??????
Mislim da ni!
In glede prodaje - so pač taki cajti, da ljudje prodajajo. Zakaj - kaj te briga! Če je v ZK vse čisto, če te sosed ne gleda preko nišana puškice in če je zrak čist.................. ni9ma veza zakaj?
Zakaj pa mi tlele gor cajt zabijamo?
Objave: 405
Teme: 72
Ocena:
1
mene bolj skrbi, da 50k EUR ne bo dosti...
sam sem bil letno dni nazaj v podobni situaciji in se kupil hišo narejeno do skoraj 5. GF. narejena je bil fasa, notranje stene vse že pokitane in pobrušene - pripravljene na beljenje, hodniki + stopnišče položeno z granitom in inox ograjo, centralna pripravljena na montažo plinske peči in radiatorjev...
v glavnem, moral sem investirati v:
- pohištvo + sedežna
- izdelavo 2 kopalnic (polaganje ploščic je bilo gratis preko prijatelja)
- parkete
- notranja vrata
- plinska peč + radiatorji
- bela tehnika
zgoraj našteto me je prišlo nekje med 30-35k EUR, pa še ni vse gotovo. aja, pa pri vsakem nakupu sem dobil mislim da max možen popust, glede na to, da sem skoraj vse vzel preko kolegove firme...
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Se mi zdi, da je točno o tej hiši že tekla debata nekje tu na forumu, pa žal ne najdem teme.
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Morda pa je prodajalec...