PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave odštevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni,

prosim ne se smejat, ampak res mi ni nič več jasno.
Živimo v dvostanovanjski trietažni hiši. Jaz v 1.nadstr. imam montiran odštevalni števec, na katerega pa so vezani tudi vsi porabniki iz kleti:peč za centralno in hladilna skrinja, luči.
Stanovalci 2. nadstropja pa imajo veliko več porabnikov kot jaz, pa imajo manjšo porabo.
Primer: odčitek danes: glavni števec VT-17156, NT-17906, se pravi skupaj:35062, odštevalni:18884 .
Koliko je moja poraba in koliko je njihova?
ti imaš pa skrinjo (upam da še uno z leta 85 saj je kot nova Wink )
drugače pa upam, da imaš potegnjeno "uro" z merilne omarice do tvojega števca in da ima možnost dvotarifnega merjenja...

drugače pa je tvoje porabe 18884, njihove pa 35062-18884=16178
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ali je tudi odštevalni števec pregledan? Morda kaže narobe. Sicer pa mali Conradov števček v roke, pa pomeri porabo pri posameznih porabnikih v določenem časovnem obdobju, pa boš našel požeruha elektrike. Na stendbaj ne pozabi. Prouči energetsko obnašanje članov družine (elektrika, razne podmizne pečke, vseskozi prižgan računalnik, kopanje v banji ipd). Še vedno velja, da je izklapljanje porabnikov najbolj šparovno, saj te ne stane nič.

Lp J.
Kdo pa pregleda odštevalni števec? In kako?
Je pa res, da odštevalni števec ni dvotarifni, ker služi kot informativni pripomoček.
Ampak, da jaz porabim več, kot "ta zgornji"-to mi pa ni jasno.
Sicer pa :ali je možno, da je peč za centralno tak požeruh? Kaj pa bojler, v katerem se segreva voda in je vezan na centralno?
elektro - plačaš in je Wink
no ja so tudi drugi... drugače pa ima kadotr prav... pomeri malo porabo tvojih porabnikov, je pa tako, da tisti števec oz. merilec iz conrada dela OK samo za uporovna bremena, za vse ostalo lahko zgreši tudi 30%. kot pa sem že v prejšnjem postu omenil ne pozabi na skrinjo - je kar velik porabnik in tam imaš lahko tisto razliko do sosedov...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Odčitki s števcev, ki ste jih navedli vam (nam) v tem trenutku prav nič ne pomagajo. Poraba je razlika med dvema odčitkoma v določenem časovnem intervalu. To velja za oba števca. Če želite imeti pod kontrolo porabo, potem na odštevalni števec priklopite samo tiste porabnike, za katere nameravate plačevati elektriko.
Iskanje po temi