PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave izvedba zračnikov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na hiši moram na enem mestu priti na streho z kar tremi zračniki in ker so original zračniki ne ravno poceni sem prišel na idejo, da bi jih vse skupaj lepo skril v "dimnik". Naredil bi škatlo iz OSB plošč, notri vstavil 3 fi10 cm PVC cevi okrog pa zatlačil neko izolacijo. Zadevo bi potem dal od zunaj obleči v pleh, tako kot pravi dimnik.

Zanima pa me ali je kdo kaj podobnega že delal? Je treba biti na kaj posebej pozoren? Predvsem me zanima kakšno izolacijo naj uporabim in pa koliko visok naj bo ta "dimnik"? Streha ima naklon 45 stopinj, lokacija Škofja Loka (nimamo ravno hudih snežnih zametov). Smile
Aja a cevi so lahko navadne PCV cevi kot za hišno kanalizacijo (tiste sive) ali je kaj drugega bolj primernega?

Spodaj je še slika situacije:
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/?2e/hv/J6mSLAy/zracnikiunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/t/2e/hv/J6mSLAy/zracnikiunichr("46")jpg[/img][/url]
Na strehi imam Tondach glinene strešnike, ker so originalni dragi, mi je krovec dobavil plastične (neoriginalne), za točno to vrsto strešnika kot ga imam. Pri odduhih so bolj priporočljivi PVC, ker glineni s časoma propadejo.
Pri tvoji izvedbi, pa boš moral paziti, kako boš zatesnil škatlo na koncu, kjer cevi pridejo ven. Za cevi lahko uporabiš kar sive cevi za kanalizacijo – fi 110. Glede na to, da imaš odduh in zračnik WC-ja skupaj, bi se ti smrad iz odduha prenesel v WC, kjer imaš zračnik (ko je nizek pritisk). Delno bi to odpravil z proti povratno loputo in ventilatorjem v zračniku WC-ja.
Druga varianta pa je, da bi združil zračnik WC-ja z zračnikom kopalnice, in bi tako prihranil en preboj na streho.
Pozanimaj se, če te PVC zračniki ne bi prišli ceneje kot pa ti bo računal krovec…
Mah te neoriginalne PVC zračnike sm tud že neki gledu sam se mi res ne dopadejo kej preveč. Sploh se mi pa zdi da ne bo zgledal če bodo trije tam na kupu.

Škatlo sem kot rečeno mislil narediti iz OSBja. Na vrhu bi ravno tako zaprl z OSBjem, izrezal bi samo 3 fi110 luknje za cevi. Okoli cevi bi pa še lepo zasilikonal. Zadevo bi potem komplet oblekel v pleh, na vrhu pa postavil še strehico, da dež ne bi kapljal notri.

Tudi sam sem imel pomislek glede smradu od odduha. In ok mogoče bi lahko na vrhu "dimnika" ločil zračnika od odduha s pregrado. Sej kolk bi blo pa drugače če bi imel 3 PVC zračnike enega zraven drugega - sej bi ravno tako smrad lahko potisnilo v zračnik, a ni tako?

Tudi sam bi najraje speljal se zračnik iz kopalnice v "dimnik" in bi pršparu še na enmu preboju strehe, samo se mi nekako ne zdi smiselno zračnika postavljat na višini 1m (toliko je višina kolenčnega zidu). A ni tako da je zračnik najbolj učinkovit če je pod stropom?

Edina alternativa bi bila, da zračnik kopalnice speljem ne na streho ampak samo ven skozi steno (sicer je za poštemat 50 cm ampak tu je že opeka, tako da bi se dal to nardit). Bi bilo to enako dobro? Nekako se mi zdi da je bolje če je speljan vertikalno ven. Al se motim?

Aja kritina je pa Creaton bobrovec, če se je kdo spraševal.
A pa je za odduh kanalizacije potrebno, da dam fi110 al je lahko kej manjši?
Odduh kanalizacije je ponavadi ožji - 50 ali 70 mm. Zagotoviti je potrebno samo dovod zraka v sistem. Mislim, da dudi z združevanjem cevi v "dimnik" ni nič narobe. Seveda, če nista odduh in zajem zraka skupaj.
Lep pozdrav ,mene pa zanima kje se da dobiti pvc strešnike z zračnikom ,ker 150 eur za en strešnik z zračnikom za creaton rapido se mi zdi prehuda cena.
dusano Napisal:Lep pozdrav ,mene pa zanima kje se da dobiti pvc strešnike z zračnikom ,ker 150 eur za en strešnik z zračnikom za creaton rapido se mi zdi prehuda cena.

Pa naj ti jih žlebar iz pločevine naredi. Meni je to bilo bolj ugodno.
pikec85 Napisal:
dusano Napisal:Lep pozdrav ,mene pa zanima kje se da dobiti pvc strešnike z zračnikom ,ker 150 eur za en strešnik z zračnikom za creaton rapido se mi zdi prehuda cena.

Pa naj ti jih žlebar iz pločevine naredi. Meni je to bilo bolj ugodno.

Original zračnik je zakon. Žlebar ne bo nič kaj cenejši, ročna dela tudi niso poceni.

srečko
klinika za strehe Napisal:Original zračnik je zakon. Žlebar ne bo nič kaj cenejši, ročna dela tudi niso poceni.

srečko

Pri meni je bilo ravno obratno!
ok našel plastični ergo,45 eur kos
Pa je potrebno vse te odduhe speljati skozi streho. Če imaš prezračevano podstrešje mislim da lahko to bolj elegantno rešiš z geberitovo zaporo za odduhe.
Iskanje po temi