ttomi73 Napisal:Za 124€ vzet bajto je absurd. A človek bo na koncu pokasiral 10x znesek vrednosti bajte saj ga zastopa znani odvetnik.
Leta 17 bo tudi več ponudnikov MČN in cene bodo padle. Ta varianta s tremi prekati, kot jo imam sam in pa certifikatom sive vode je pa zanimiva. Problem bodo greznice z enim ali dvema prekatoma. Do leta 17 sigurno ne bomo vsi imeli kanalizacij, ker v občinah preprosto ni denarja za te velike projekte.
No, tole odebeljeno bo peklo marsikatero občino. Zakaj?
Po nekih zakonskih reglcih mora okraj z nad 5.000 prebivalci pričeti s postopkom izgradnje kanalizacije. Naša občina je kot cerkvena miš. A ji je uspelo pridobiti evropska sredstva za izgradnjo kanalizacije s centralno čistilno napravo!!
A je problem. Denar je izginil. No, ne izginil, pač pa je bil porabljen v druge namene. Od kanalizacije pa ni položeno niti ene cevi. Šli smo celo tako daleč, da se je eno leto in pol nazaj naredila preko vasi popolnoma nova cesta (verjetno z delom teh sredstev namenjenih za kanalizacijo), pod cesto so dali vse elektro vode, nekaj rezervnih cevi za telekomunikacijo, rezervno cev za možnost razširitve obcestne razsvetljave........a niti ene cevi za kanalizacijo!!!
Kmalu za tem je prišla občinska direktiva za izvedbo kanalizacije. In je počilo. Denarja nikjer, pa tudi če bi bil, še enkrat razkopati kompletno cesto, ker je možna izvedba zgolj pod njo???
Zdaj verjetno v občini tuhtajo kaj narediti, saj bodo penali kmalu tu. In verjetno ne mali, plus glavnica evropskih sredstev.
Glede na kolobocije, pri nas kanalizacije nebo nikoli. Kot tudi nekaj glav verjetno ne. Našo čistilno smo postavili skoraj dve leti nazaj. Premnogi so komentirali, da je nepotreben strošek, saj bo ravno v tem času zgrajena kanalizacija (ob izgradnji ceste). Zdaj vsi čukasto blejejo en v drugega. Kar naenkrat ima kanalski koncesionar polno dela v našem okraju. Prejšnji teden sem ga klical, ker bomo imeli drugo praznenje čistilne naprave, a me je prosil, da naj ga pokličem 14 dni prej, ko se odločimo (??).
Kmet s Creino ne pride v poštev. Iz domžalske čistilne naprave mi pošljejo konfiskat o uničenju blata, katerega potem pošljem na našo KP in sem v naši občini na podlagi tehničnega vgradnega dokazila o čistilni napravi, njenih meritvah in konfiskatu o uničenju/praznenju blata oproščen okoljskih dajatev za odpadne vode. Letni strošek praznenja čistilne je 60 evrov. Kar pomeni, da imam s tem pokrito praznenje, elektriko za kompresor in pregled s strani ROTa. Katerega mi sploh ni računal, ker se je peljal mimo. Pregledal in podpisal ter poštempljal tehnično mapico. Katero sem potem fotokopiral in jo poslal KP.
Če skrajšam vso to nakladanje, dol mi visi za vaški butalizem glede kanalizacije. Prejšnji vikend sem odprl čistilno, prekontroliral, pobral ven nekaj plavajočih nerazgradljivih stvari, pregledal odtoke, spral notranji rob, prevohal če je karkoli sumljivega, prekontroliral kompresor.........in zadovoljen vrnil pokrov.