PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Cevi za prezračevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veliko je bilo govora o ceveh in cenejših varjantah. Mene pa zanima kako ste poceni reševali distributor (iz široke cevi na več manjših), ki ga pod 200 € nisem zasledil in končne odvode in dovode (filtre?, usmerjevalnike zraka) saj cena za en tak končni del pride 50 €?

To pa pride kar veliko sploh, če delaš po sistemu več vej po ožjih (75) ceveh, sam bi rabil minimalno 11 teh odvodov/dovodov in 2 distributorja.
Moja izkušnja je takšna:
Uporabil sem Helios elemente- 75 cevi, res je material zelo drag, ampak je rezultat kar dober, elementi so kompatibilni, tako, da ni težko sestaviti. Cevi sem položil v izolacijo tlakov, stene, in čez ploščo. Velikemu številu usmerjevalnikov zraka se izogneš z združevanjem dveh cevi na en usmerjevalnik, kjer se seveda da, 2 distributorja pa rabiš v vsakem primeru, težko boš našel cenejši nadomestek.
Če kje dobiš kako cev (recimo kanalizacijsko, kako konzervo...), na katero bi šla prezračevalna cev, potem lahko narediš recimo lesene distributerje, stranice malo debelejše za pritrditev cevi, pokrov in dno pa vezana plošča, vse spoje tesniš s kakim Ceresitom ali silikonom, cevi fiksiraš z lesnimi vijaki. Sam sem tako naredil rekuperator, ohišje za vstopni ventilator z oglenim filtrom daleč stran od rekuperatorja in škatlo v funkciji distributerja in razvlažilnika (razsuti klasični razvlažilec s kompresorčkom). Če imaš prostor slednjo reč toplo priporočam.
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi