PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Moč (bar) vode v stanovanjski hiši.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me , koliko barov je priporočljivo, da ima voda v stanovanjski hiši.

Sam imam namreč 5,5 barov, in se mi konstantno kvari dispanzijska posoda (10 barov) sanitarne vode. Majstri so rekl, da je preveč barov, montirali reducirni filter in da zdej bo pa vse uredu. Dal so na 3,2 bare.
Sedaj pa mam v moji mansardi problem, ker je curek vode švohnejši in se ob istočasni uporabi vode na kakšni drugi pipi še ošvohni, če se tuširam, pa v spodnji etaži nekdo odpre toplo vodo, pri meni začne teči voda hladnejša... Tega do sedaj ni bilo.
Moje pipe so nekje na 6- 6,5m.
Hvala za odgovore že vnaprej.
Normalna nastavitev tlaka za stanovanjske hiše, naj bi bila 3 bare.
Za manjši pretok ali nihanje pretoka pri uporabi več pip hkrati, je lahko vzrok nekje drugje. Premajhni preseki cevi, delno zamašene cevi (vodni kamen), zamašene mrežice na pipah ali v kotnih ventilih (če jih imajo), priprti kotni ventili,...
V kolikor je vgrajen filter na vstopu ali celo v regulatorju tlaka, je možno da je zamašen kateri od njih.

no, pa lep dan.
3,5 bara je ok!
mimogred ti imaš 3,2 bara, to pomeni, da ti bi moralo vodo dvigniti na 32 metrov višini pri tebi je pa težava že na 6,5? to nekaj drugega ni uredo! ali pa so ti naštimali na manj k 1 bar pritiska...
Iskanje po temi