PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ponikanje meteorne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Lotili se bomo vrtanja preizkusne vrtine. Močno upamo da naletimo na prod, če ne pa bomo videli.
Prosm vas za kontakte izvajalcev vrtin na zs.

V primeru neuspeha moramo najti drugo rešitev.
Omenja se Kesonska gradnja kleti. Po iskanju kaj to pomeni nisem našel nič konkretnega. Kaj pravzaprav to pomeni ?

Hvala,

Grega.
Kesonska gradnja je v bistvu način izvedbe, kjer je lupina kleti (vse stene in tla) iz (armiranega) betona, ki je vodonepropusten. S tem lahko objekt "plava" v vodi.

Kako se to vodonepropustnost doseže, je pa drugo vprašanje...
Hvala vsem za odgovore...
Po prvih pogovorih z izvajalci mi je eden od njih povedal, da bi problem z meteorno vodo rešil tako da bi to vodo speljal v greznico.
Namreč na parceli ni v bližini kanalizacije, zavedam pa se tudi če bi bila, nebi smeli meteorno vodo usmeriti v samo kanalizacijo.
V našem primeru je v projektu načrtovana biološka greznica (čistilna naprava).
Eden od izvajalcev je predlagal da povečamo greznico (omenjal tudi neke tampone itd itd) in v kombinaciji z zbiralnikom meteorne vode (cca 5.000 l) rešimo problem.

Zanima me sledeče, je ta stvar v praksi sploh mogoča ?
Meni so prodali zbiralnik deževnice, imajo pa tudi [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")darvisunichr("46")si/indexunichr("46")php?option=com_virtuemart&page=shopunichr("46")browse&category_id=34&Itemid=31]ponikovalne bloke in tunele[/url].
[attachment=o698]
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Meni se zdi, da ima greznica premajhno kubaturo za meteorne vode. Npr. ob zadnjem deževju 100 l/m2 strehe bi to pomenilo 10 in več m3. Pa par dni lahkega dežja pomeni isto kubaturo.
Ko sem prebiral to temo, mi je šlo na smeh, kako veliko ljudi ima skoraj ali povsem enake težave. :lol:

Sam imam zelo podobno težavo Sad . Okoli hiše 4 ponikovalnice (2 za meteorno vodo in 2 za očiščeno odpadno vodo) in vse so polne, ker sem na ilovnatem terenu vse do globine 10m (do toliko so zdaj kopali sosedje;sam sem šel do 7m globine).

Odvečne vode iz ponikovalnic sem odvajal po cevi v zemlji do občinske ceste, nato so vode ob cesti tekle naprej do glavne ceste, kjer pa je jašek za meteorne vode. :wink:

Zdaj je voda na določenih delih pomrznila in sem danes že dobil klic občinskega inšpektorja, da je dobil pritožbo občana glede poledice, da moram zadevo sanirati, drugače bodo oni in mi izstavili račun ter zraven dobim še kazen. Confusedhock:

Modrookec ali kdo od ostalih podobnih nesrečnikov: Ali ste zadevo uspešno rešili z vrtino in koliko je bil okvirno strošek?

Sam imam klical in izvedel, da bi me stalo 90 EUR/tm. Ne vemo pa še do katere globine bi moral vrtati, tako da je znesek lahko 5000 EUR in več. :o

Največja žalost pa je to, da bomo v dobrih dveh letih priključeni na kanalizacijsko omrežje!!! :evil: :evil: :evil:

Idea In še to bom moral plačati...nikoli ni konca..FCK OFF

SREČA NA VRVICI...
1 2
Iskanje po temi