PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Tisti, ki ste sami kupovali zazidljivo parcelo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hej,

na forumu sem zasledil, da vas je veliko kupovalo parcelo tako, da ko ste videli primerno parcelo, ste stopili do lastnika in ga povprašali, če jo proda.

Dajte mi povedat, kak to dejansko zgleda v praksi, koliko je bilo neuspelih poskusov, kje ste kupovali parcele (regija, mesto) in koliko vas je potem prišeč m2.
Lahko tudi na ZS.

Hvala in lp, L
Jaz sem v mapni kopiji videl parcelo zraven parcele, ki jo je prodajal sosed, pogledal v zk knjigo, kdo je lastnik, kontaktiral lastnika (je bil v tel. imeniku), lastnik je povedal, da bi rad 25 EUR/m2, pogajat se ni hotel, dnarja je imel zadosti, da ima parcelo, sploh ni vedel. Pripravil sem pogodbo, plačal in to je to.
Mojih tovrstnih (nesupešnih) poskusov je bilo kar nekaj!
Prodajalcem sem ponujal tolikor, kolikor je bila polna mošnja. Tista z cekini, seveda :wink: !
Večina me je gladko odj ****, z gesto "da zemlja nič ne je in pije"!
Molil sem, da bi zabluženi politiki obdavčli take 'bogatune'! ni blo nič.
Potem sem pojedel grenko pilulo in kupil parcelo. leta 2006, po kao 'tržni' ceni. v času največje konjukture, gradbeništvo je cvetelo...cene zemlje rasel cca 15% + na leto....stanovanj isto....
jeba.
za (pre)plačan denar bi najbrž zdaj že bil not, zdaj pa je kakor je.
Včeraj ko sem položil zadnji m cevi za talno, sem z užitko spil pir.
O ceni parcele, postopku nakupa, preforsirani ceni...itd. nisem dosti razmišljal!
urs Napisal:Jaz sem v mapni kopiji videl parcelo zraven parcele, ki jo je prodajal sosed, pogledal v zk knjigo, kdo je lastnik, kontaktiral lastnika (je bil v tel. imeniku), lastnik je povedal, da bi rad 25 EUR/m2, pogajat se ni hotel, dnarja je imel zadosti, da ima parcelo, sploh ni vedel. Pripravil sem pogodbo, plačal in to je to.

25€/m2 je pa cena zelo nizka če je zazdiljiva parcela. Sicer pa je odvisno kje si jo kupil.
Iskanje po temi