11.7.2011 ob 14:28
Živjo,
ker nisem ravno energetik po stroki, sem elektronik
bi imel vprašanje glede vezave glavnega dovodnega kabla, ki gre iz glavne omarice do vrtne ute.
Naredil sem vrtno uto in notri bi rad priklopil elektriko za štedilnik, hladilnik, kakšno vtičnico, luč,... zanima me kateri kabel naj potegnem od glavnegan števca (priklopili mi ga bodo fantje iz elektra, le kabel moram vkopati v zemljo) do razvodne omarice v vrtni hišici, je dovolj 4×2,5mm2 + valjanec za ozemljitev?
Sedaj pa me zanima ali lahko uporabim le eno fazo za celo uto, ker zraven nameravam postaviti še pravo hišo in bi potem ostali dve fazi uporabili za novo hišo (to je že večji projekt in mi ga bo izdelalo elektro podjetje). Notri bom vgradil FID varovalko za vse tri linije (L1, L2, L3), uporabil pa bi samo eno, bi bila to dobra ideja?
Hvala in lp
ker nisem ravno energetik po stroki, sem elektronik
bi imel vprašanje glede vezave glavnega dovodnega kabla, ki gre iz glavne omarice do vrtne ute. Naredil sem vrtno uto in notri bi rad priklopil elektriko za štedilnik, hladilnik, kakšno vtičnico, luč,... zanima me kateri kabel naj potegnem od glavnegan števca (priklopili mi ga bodo fantje iz elektra, le kabel moram vkopati v zemljo) do razvodne omarice v vrtni hišici, je dovolj 4×2,5mm2 + valjanec za ozemljitev?
Sedaj pa me zanima ali lahko uporabim le eno fazo za celo uto, ker zraven nameravam postaviti še pravo hišo in bi potem ostali dve fazi uporabili za novo hišo (to je že večji projekt in mi ga bo izdelalo elektro podjetje). Notri bom vgradil FID varovalko za vse tri linije (L1, L2, L3), uporabil pa bi samo eno, bi bila to dobra ideja?
Hvala in lp