PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Ograja na kmetijskem zemljišču

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vprašanje. Kupim kmetijsko zemljišče (nezazidljivo) - ali ga lahko ogradim z leseno ograjo (da mi mimoidoči vsega ne poberejo)? Ali velja določilo, da kmetijskih zemljišč ne morem ograditi?
Če ni v nasprotju z prostorskim aktom, potem lahko. Imaš pa kot enostavni objekt (torej brez GD) ograjo za pašo živine višine do 1.5 m.
MISLIM da kmetijska zemljišča lahko ogradiš, ne moreš pa gozda. Vsaj zdi se mi tako.
Ti kar reči da ti divjad škodo dela. saj ni treba razlgat kaka divjad. Ti reči da ti solata manjka. Pa naj se firbec ukvarja kakšna divjad ti solato krade.
pri nas (mestna občina lj) ni dovoljeno. dovoljene so pa pašne ograje, vendar v tem primeru moraš imet živino.
sem nekaj let "opazoval" kako se v LJ po polju nabira zadeva, ki se sicer kupuje legalno na tržnici.
Če bi bila moja zelenjava ne vem kaj bi naredil.....mogoče celo kaj hudega, da bi nabiralci imeli vsaj kake prebavne motnje zaradi nabiranja sadov tujega dela
Ja, država zna komplicirati ko postavljaš tako ograjo potrebuješ to in ono in še plačat.

Po drugi strani pa tako kot v Občini Grosuplje brez veljavnega OPPN GD itd. gradijo skat park poleg Dvorane Brinje. Gradbišče nezavarovano, neoznačeno kaj, kdo, kdo je investitor itd.. Gradbena inšpektorica pa kljub prijavi ne reagira. Balkan.
Iskanje po temi