PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me če je možno to da bi vodo iz 1000l cisterne speljal do wc kotlička po prostem padu da bi se polnil kotliček,cisterna bi bila na višjem terenu za recimo do 1,5 metra?

Hvala
Tako imam jaz na vikendu, s tem da je višinske razlike celo samo 0.5m! Confusedhock: Zadeva deluje različno. Ko je cisterna polna je pritisk večji in se kotliček hitreje napolni, ko je pa cisterna že bolj prazna pa lahko traja tudi do 30 min, da ga nafila! Ampak ker je to vikend, je to sprejemljivo.
S tvojo višino 1.5 metra bi moralo delovat brez problema. Samo pazi na napeljavo cevi zaradi zmrzovanja. Mi imamo dno cisterne in cevi zakopane 0,5m pod zemljo, zato pa smo tudi prišli na tako nizko višino!
Kaj misliš, da tvoj naslov pove naključnemu bralcu? Voda? Mogoče bi bilo bolje "Voda iz zbiralnika v prostem padu v kotliček?". Samo v razmislek ob odpiranju naslednje teme.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
A fizika je bila pa na uhih presedena? Big Grin

Izravnava tekoči pa te zadeve... V glavnem ja, načeloma se da, samo, kot je kraken napisal, dokler je cisterna polna in bo gladina vode v cisterni nad (ali enaka) nivoju kotlička, se bo kotliček tudi sproti polnil. Potem pa tudi mene zanima, koliko je življenjska doba kotlička, zaradi pritiska vode, pa če so kotlički 100% neprepustni, da ne bi iz kake luknjice ven kje kaj pricurljalo.

LP steklenička
LP, steklenička
Seveda bo delovalo.

Lahko pa daš hidropak, ki poskrbi da dostavi vodo iz poljubne globine (no ja) na poljubno višino s pravim tlakom.
Steklenička, mislim da si tud ti malo spala pri fiziki..... Kolikšen pa naj bi bil pritisk z 1,5m višine? :roll:
Ne, nisem spal, ampak ni mi šlo v glavo, kako kotliček vodo zapira, da se ne prenapolni. No, zdaj vem. Je pa res, da glede na to, da ima "omrežni" vodovod tlak 4-6 barov (če sem pravilo bral tukaj gor podatke), je tak vodovod, kot ga želi imeti otvoritev te teme čisto v redu, in se ga da naredit. Na koncu koncev, lahko vidimo tudi v Kranju vodni stolp, kateri je višji od preostalih stavb in je zagotavljal vodo mestu. Če pa še sedaj, pa ne bi vedel.

LP steklenička
LP, steklenička
Iskanje po temi