PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Dostop do parcele

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.Prosil bi Vas za kakšen nasvet pri mojem problemu.
Namreč imam parcelo-gozd,do katerega že več kot 60 let dostopamo po tuji parceli(služnost ni v zemljiški knjigi)Dostop uporabljamo občasno.Sedaj se je lastnik parcele odločil zgraditi hišo ravno na delu po katerem jaz dostopam do gozda.Hišo bo postavil cca 10m od moje parcele.Žal druge poti ni.Ko sem mu omenil o možnem dostopu do gozda se mi je začel izmikati.Zanima me ali lahko gradi čeprav meje parcele niso urejene?Ker se očitno noče dogovoriti bo verjetno potrebno preko sodišča urediti postopek.Kaj svetujete?
LP
odvetnika ti svetujem.

ko ti bo pot zapru ga toži za motenje posesti -rok je 30 dni od takrat ko motenje nastane
Še prej pa ga pismeno pozvaj da naj ti omogoči pot v roku 7 dni ker boš vozil iz gozda. Če ti pot ne odpre tožba. Seveda pa ti lahko pot omogoči tudi malo drugje kot je potekala ta. Ampak da bo isto funkcijonalana kot je bila stara pot.
Po napisanem sodeč bi šlo lahko za priposestvovanje služnosti.
Sosed bo potreboval projektne pogoje in soglasje Zavoda za gozdove. Tam bo napisano, da mora omogočiti nemoten dostop do gozda za potrebe gospodarjenja, po obstoječi poti ali na lastne stroške urediti drug dostop.
Iskanje po temi