PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave stroški zemeljske napeljave do odjemnga mesta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zanima me na čigav konto gredo stroški NN zemeljske napeljave do mojega odjemnega mesta(števca)
moj ali je to stvar elektra

in ali trenutno zaračunavajo priključnino

upam da nisem spregledal teme z isto vsebino
hvala
Jaz sem si vse naredila sama (100 m dolžine). Elektro pride samo priklopit elektro omarico.
stroski so tvoji, kabel pa ostane njihov.
Kabel lahko ostane tvoj, v tem primeru ti skrbiš za vzdrževanje. Lahko pa preneseš služnost na njih, kar je bolj praktična rešitev in največkrat uporabljena v praksi.

Soglasja in vsi stroški pa so tvoje breme.
a bo kdaj tako kot z IT, modem je njihov , plačujem izbrani paket

ni čudno da so dobički, če si sam pripelješ do vrat
jaz jim ne bom dal služnosti do števca 150m v lastni režiji,ker če še nekdo rabi el., jo meni nič in tebi nič ,lepo priklopijo za tvojim števcem,tako pa ne smejo, in pride lepo k tebi-tisti ki jo rabi, za dovolenje, ti mu pa pokažeš račun za 150m,pa če se zmeniš za plačilo ok,drugače pa adijo
Točno tako kot je slepec rekel - čeprav sem jaz v vlogi tistega, ki bo prosil za dovoljenje. Tale elektro je gnil do amena. Sem govoril s tistim, ki mi mora dati soglasje. No elektro jim je dal zahtevo, da so potegnili kabel za cca 10+ hiš, čeprav je financerjev bilo 5. Kerplanira elektro, da se jih bo priklopilo več. Tako da tudi elektro štekam in je to OK, da malce predvidevajo širitve. Ne štekam pa tega, da pri tem ne dajo nič, vseeno pa računajo polni strošek kot za sosede, ki jim tega ni bilo potrebno dati???

In potem na elektru (LJ) rečejo, da nimajo denarja Big Grin
Tudi meni so na soglasje navedli močnejši kabel, kot ga potrebujem. Če pa bo kdo od mene naprej želel priklop, mi bo pač plačal, to je to.
No ravno tri tedne nazaj sem uredil vse potrebno, da so mi priklopili iz "dragega" gradbenega toka na gospodinjski odjem. Jasno hočeš nočeš sem moral dati služnost (notarsko overjeno in vpis v ZK), za menjavo kabla, dostop, vzdrževanje kabla do stebrička, kjer je montiran števec. Brez služnosti tudi priklopa ni, vsaj tako je Elektro Gorenjska - to je le ena izmed postavk za priklop. Če realno pomislim, je vse skupaj tudi logično, saj bodo vzdrževali omrežje za kar je občasno potreben tudi dostop, je pa res da, če si izrecno proti nimaš druge alternative.

Kar se tiče stroškov od odjemnega mesta (beri števec), so stroški jasno le tvoji in ne bremenijo elektro podjetje.
Iskanje po temi