Objave: 1339
Teme: 26
Ocena:
0
Pozdravljeni... pred časom sem bil v Mercatorjevi železnini in tam tudi prodajajo razne peči in to poceni. Zanima me... kaj dobiš za to ceno?
Na spodnji sliki je peč, katero prodajajo, DEMRAD Solitech
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")demirdokumunichr("46")comunichr("46")tr/eng/images/solitecbasicunichr("46")jpg[/img]
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")demirdokumunichr("46")comunichr("46")tr/eng/urunler/icsayfaunichr("46")aspx?SectionId=246&ParentId=240]Domača stran proizvajalca peči za Solitech[/url]
Peč ima le naravni vlek (škoda) ampak je litoželezna in zgleda zelo robustna.
V Mercatorju so rekli, da so jih prodali že kar nekaj, tak da ni vrag, da nima tega kdo doma... zanimajo me izkušnje.[/url]
Objave: 38
Teme: 1
Ocena:
0
Sodeč po referencah oz izvozu v večino članic EU bi dejal da ne more biti slabo - po mojem mnenju delajo po tehnologiji (in verjetno tudi izvažajo pod blagovno znamko) kakega od Evropskih proizvajalcev peči. Izkoriščajo pač status proizvajalca z nizko ceno dela in drugih storitev v svoji državi in dostopom do tehnologij, ki jih tja selijo(selimo) Evropejci. Ne spomnim se imena proizvajalca ki v Merkurju prodaja na pogled zelo zelo podobne peči. (Saj tople vode pri pečeh se res ne da več odkrivati, čeprav bi nas nekateri proizvajalci/prodajalci radi prepričali prav v to).
P.s.: Ampak po njihovem (političnem?) zemljepisu je Slovenija poleg Srbije in Ukrajine seveda v AZIJI!
L.p.; Janez
Objave: 1339
Teme: 26
Ocena:
0
Hvala za odgovor Janez.
Peč je vsekakor zanimiva, če ne drugače iz tega stališča, ker ne stane niti 200 jurjev, pa še to lahko kupiš na pike (popust) in popustom na gotovino.
Jaz mislim, da se ne splača kupovat neke drage peči, če taka poceni tudi lahko opravi svoje delo. Raje si naredim večji zalogovnik pa bo.
Objave: 8
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdrav!
Sem tudi v fazi nakupa ene izmed litoželeznih peči. Pred kratkim sem si tudi ogledal to peč ter se pozanimal o lastnostih. Dobra lastnost je predvsem v veliki odprtini za nalaganje goriva in je tudi relativno enostavna za čiščenje (vsaj videti je tako). Cenovno je ugodna. Moti me, da ima garancijo samo 1 leto (npr. viadrus 3 leta). Baje so pa kupci kar zadovoljni in odkar imajo te peči naprodaj jih prodajo največ. To so informacije iz trgovine! Me zanima, če že ima kdo kaj več izkušenj s temi pečmi. Zanima me osnovni model brez prisilnega vleka. Mislim, da pri nas prodajajo še nek stari model, ker če pobrskašpo domači strani proizvajalca ima tudi osnovni model že sistem za stresanje pepela, kar je baje uporabna zadeva.
Sicer sem si zamislil sistem z litoželezno pečjo v kombinaciji s kurilnim oljem. Ko bo čas bomo nalagali drva, ko pogasne (npr. ponoči) se vklopi peč na olje. Kako to najbolje povezati pa menda moj mojster ve!? Ima kdo izkušnje s to kombinacijo?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
dobra lastnost peči je v tem da je litoželezna - kar je dandanes že skoraj redkost.
z mojega vidka bi bila taka peč idelana opcija kot 'druga' peč v kurilnici - torej imaš npr. TČ zraven pa (Za silo razmer) še eno peč na drva, ki te rešuje iz zagate.
Ampak verjetno te dedalus to ne zanima.
edino akr je pri peči (za moje pojme) pomembnoje dolga življenka doba in velik izkoristek....vse ostalo je pesek v oči. V kolikr pa gre za drva, ki jih po možnost i dobiš še celo v svojem gozdu pa tudi izkoristek (npr...5 % boljši...pa 200 jurjev dražja peč) ni naprvem mestu.
Zakj pa rabiš prisilni vlek? Je dimnik prekratek oz. slabo vleče?
explorer....ta opcija o kombiniranju je iluzija
če že imaš kobinirano peč (ki ima običajno mnogo slabši izkoristek - tudi 20 % in več) je potrebno za vsako menjavo energenta tudi precej telovadtiti - običajno je potrebno zamenjati vratca - od navadnih na tistak, ki imajo gor gorilez za kurilca, treba je vkklpoiti elektroniko, sprobati zadevo, prestaviti zračenenje na spodnjih vratcih iz kurjenja na trda goriva na kurjenje na kurilca.
torej..ali boste kurili na drva lai na olje. Oboje v istem dnevu ne gre- sploh pa ne da bi dnevno menjavali.
Če bi se že rad grel čez noč - boš pač zvečer predno greš spat še vrgel noter par polen pa bo grelo do 2 zjutraj.
LP
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Je kdo že zmontiral to peč,zanima me namreč na koliko časa se mora nalagat-drva,ozirima kako dolgo zdrži eno polnjenje.42kW
lp
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Jaz sem jo kupil v <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ika.si/">http://www.ika.si/</a><!-- m --> pred enim mesecem in je v fazi montaže , kupil sem jo predusem zaradi (ugodnosti)cena-kvaliteta.