PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja prepis stanovanja v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S fantom želiva narediti stanovanje v hiši mojih staršev in starih staršev.
Hiša je prepisana na starše vendar v hiši do smrti imajo pravico živeti stari starši, oziroma je do pol hiše njihove.

Želimo narediti prepis stanovanja name in na fanta, vendar ker imam težavnega dedka in nisem 100% da bi hotel prepis narediti na naju me zanima sledeče:

- če lahko moja starša naredita prepis brez dedka,
- če so potrebni vsi 4- je podpisi, za prepis?
- ali je darilna pogodba dovolj?

Ali predlagate kaj drugega??

LP, Tamara
Za prepis konkretnega dela objekta (stanovanje) mora biti za objekt narejen načrt etažne lastnine, ki določa enote znotraj objekta.
Na drugi strani je lastništvo deleža objekta, kar je v večini primerov pri stanovanjskih hišah.

Vprašanje je nejasno zastavljeno, ker manjka oz. je nejasen bistveni del - ali imajo stari starši/dedek dejansko lastništvo (delež) na nepremičnini ali imajo le pravico dosmrtnega užitka?
vuego Napisal:Za prepis konkretnega dela objekta (stanovanje) mora biti za objekt narejen načrt etažne lastnine, ki določa enote znotraj objekta.
Na drugi strani je lastništvo deleža objekta, kar je v večini primerov pri stanovanjskih hišah.

Vprašanje je nejasno zastavljeno, ker manjka oz. je nejasen bistveni del - ali imajo stari starši/dedek dejansko lastništvo (delež) na nepremičnini ali imajo le pravico dosmrtnega užitka?

Narejena je bila darilna pogodba na moja starša od dedka, ki pa je taka:

da obdarjenca se pravi moja starša dovoljujeta dosmrtno bivanje starih staršev v njunem delu oz celotnem 1 nadstropju hiše s souporabo kleti, korilnico imamo skupno , ostali del oz polovico kleti pa imata v uporabo stara starša. Del kjer bi delala stanovanje pa je prazen, ki pa je tudi v kletni prostorih.

Se pravi da je hiša od staršev, vendar imata stara starša upravičeno bivanje v njunem delu stanovanja.

Kaj bolj jasno? Big Grin
Iskanje po temi