PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja DEDIČI IZ VEČI DRŽAV (Hrvaška, Južnoafriška republika, ZDA…)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Pravijo mi, da imam zelo zapleteno situacijo in da bi bilo bolje, da se spustim v nakup novega zemljišča, ker bi predolgo trajalo, da pridobim vso potrebno dokumentacijo.

Naj vam na kratko obrazložim situacijo.

Po poroki sem se preselil v hišo katero je moja mati podedovala od svoje tete. Teta in njen mož sta bila brez otrok.
Mati je v celoti podedovala hišo po teti, zemljišče v velikosti 3000m2 pa so dedovali tudi moževi sorodniki (v majhnih deležih 1/265, 1/325… Confusedhock: ).
In tukaj se mi začenjajo postavljati naslednja vprašanja, ki mi kratijo spanec.

a) ali glede na to, da je mati v celoti lastnica hiše lahko začnem (na osnovi njene darilne pogodbe) z nadomestno gradnjo? Bi dobil gradbeno dovoljenje tudi če ne dobim vseh soglasij dedičev po moževi strani?

b) Kako je s pridobitvijo soglasij/urejanjem dokumentov/odkup njihovih deležev dedičev po moževi strani, če so ti državljani drugih držav (Hrvaška, Južnoafriška republika, ZDA…) in imajo poleg tega zelo majhne deleže, nikoli nisem imel stikov z njimi, …niti ne vem če so sploh še živi in se je njihov delež delil še naprej?

Priznam, da nimam volje ne časa jih iskati po celem svetu!
Ali obstaja kakšna lažja in hitrejša pot?

Hvala za vse vaše odgovore in napotke!
Ali so dediči vpisani na vseh parcelah, torej tudi na tisti, kjer stoji hiša in kjer bi naj stala nadomestna parcela, ali je to območje bilo pisano samo na mamo? V tem primeru bo namreč dosti manj težav.
Na to hišo je napisana samo mati!

... a to pomeni, da ne potrebujem vseh soglasij (lastnikov zemlišč).
Ampak kljub vsemu, bo enkrat potrebno rešiti lastniško vprašanje.
Še enkrat ponavljam vprašanje:
kdo je vpisan na ZEMLJIŠČU, kjer stoji zdajšnja in predvidena nova gradnja? Samo mama ali še kdo drug?

Če so ostali vpisani samo na ostalih parcelah, se jim lahko pod določenimi pogoji postavi začasnega zastopnika, ki varuje njihove interese, ti pa hitreje in vseeno pravno ustrezno urediš svoje papirje.
Hvala petea za namig, se ti pa oproščam, da odgovarjam tako pozno (čas). Res ostali so vpisani samo na ostalih parcelah.
Iskanje po temi