Objave: 100
Teme: 26
Ocena:
0
Našo težavo sem opisala že v temi Fugiranje gibs plošč, ampak odpiram novo temo, ker opažam, da se je do sedaj (tudi v drugih temah) bolj pisalo o stikih med mavčnimi ploščami in drugimi materiali.
Mi imamo pa težavo, ko so razpoke nastale pri stikih med dvema mavčnima ploščama (strop/stena). Imamo tudi že nanešen jubolin, zdaj pa me zanima, kako zadevo sanirati?
Ocena:
0
Mrežice večinoma nismo dali, ker je bila razpoka med stiki zelo majhna pa se nam ni zdelo potrebno :oops:
Ker so razpoke na nekaterih mestih kar velike, me zanima če bi zdaj dali mrežico (ali je bolje trak?) ali bi s tem naredili večjo škodo?
Objave: 24
Teme: 0
Ocena:
0
Popraviti se da, potrebno bi bilo še enkrat bandažirati stike plošč.
Objave: 45
Teme: 5
Ocena:
0
Še jaz nekaj vprašam...
Imam en prostor pa dovolj Jubolina P-25, ali ga lahko uporabim za vse kar je za knauf fugirat?
Kaj pa kakšen večji razmik med ploščama recimo 0,5cm ali je potreben kak drug material kot Jubolin P25 oz. ali s čim drugim prej zapolnim?
Stike knauf betonska stena pa mislim dat mrežico, jo v 90° prepognit. Pri kolegu se je obneslo, počilo ni še nič, kar sem pa bral pa to ni dobra ideja ali pač?
Objave: 130
Teme: 8
Ocena:
0
v kot daj akrilni kit in kot ti je že bilo napisano počakaj 1 dan da se dobro posuši, kjer boš dal bandažirni trak moraš prej površino,ki je skitana z jubolinom premazat z emulzijo, ker se kit za gips slabo prime jubolina, nikar ne dajaj traku v kot(polovico na steno in pol na gips), ker suhomontažni strop deluje (navadna stena deluje drugače kot suhomontažna)in se zna zgodit, da ti bo nato poknalo ob traku na steni,ko se bo strop skrčil, tako da je bolje,če ti pokne točno v kotu kjer je lažje popravit z akrilnim kitom.
Ocena:
0
Ali potem damo najprej akrilni kit, nato jubolin in barvo?
Kako pa saniramo razpoke po steni? Tam, kjer je razpokalo na stikih, kjer so bile plošče zlepljene med seboj ali pa kjer je plošča po diagonali celo počila (najbolj je to vidno od okenskega kota proti stropu)? Ali tudi te razpoke premažemo z akrilnim kitom? Ali se potem to kaj pozna na steni po beljenju?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
? :?: počile po plošči? Prosim za slike! In očitno obvezno obisk mojstra (malarja)...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 868
Teme: 10
Ocena:
0
Kot sem razumel iz napisanega imate stene in strope narejene z mavčnih plošč. Razpoke v kotih se vam pojavljajo zaradi premalo natlačene mase za bandažiranje v samo rego.
Dostikrat opažam, da so izvajalci mavčnih sistemov postali prave lenobe in ne obrežejo plošč, ki se stikajo v kotu.
Potem se najde še oseba, ki pri bandažiranju tega ne sanira, se pravi poreže.
In rezultat so takile nenavadni posti,v smislu zakaj pa nam knauf poka.
Za sanacijo uporabljati izključno knauf uniflot. Zakaj? Ker je od najkakovostnejši (najdražji) od vseh materialov za bandažiranje.
V praksi sem na stiku knauf stropa in knauf stene delal že na oba načina, se pravi mrežico do kota in mrežico preko kota. Neke bistvene razlike ni. Predvsem je pomembno da je v rego ki je v kotu dovolj globoko natlačena masa za bandažo ( knauf uniflot, knauf fugenfuller, rigips vario, rigips super, semin, lafergesi pregy...).
Brez mrežice, oz. voala v kotu lahko pride do razpoke, ki preskakujejo med steno in knaufom. Tu ne pomaga akrilni kit, ampak je potrebno izrezat zadevo do mavčne plošče in ponoviti bandažo.
Akrilni kit se aplicira potem, ko so stene enkrat pobeljene. Da ni več prahu v kotu.
Ali pa po brušenju, če so stene pred pleskanjem impregnirajo s primernim grundirnim sredstvom.
Ocena:
0
OK, ali je tukaj kdo, ki dela v okolici Medvod, da bi prišel pogledat stanje in ima toliko časa, da bi se zmenili za sanacijo?
Se zmenimo preko ZS.
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz imam isti problem....Ali je kdo v oklici Kopra, ki bi prišel pogledat, kaj nam je storiti....