PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Na ključ da/ne

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Take konstrukcije zapirajo redki. Večina nas zato pač dela tako kot dela.
Pozdravljen!
Kakšno hišo pa misliš imeti? mi smo naročili in dobili hišo z štirimi ločenimi stanovanji, vsako stanovanje ima en nadstrešek in en parkirni prostor, hiša je nizkoenergijska pa nas je vse skupaj stalo ceneje kot bo tebe tvoja. res je da smo izbrali izvajalca ki se šele uveljavlja, je pa zato zelo korekten glede rokov pa cene ima veliko nižje čeprav je kvaliteta izdelave enaka če ne celo boljša od velikih. večina materialov, ki jih je uporabil je bilo znanih in priznanih blagovnih znamk - BIO !
splača se pretuhtati in pozanimati še kje drugje, da bo v hiši vladalo Big Grin
lp
nekaj v stilu mojce (lumar) ali atena (owa). Vem, da je owa cenejši, lumar ceno postavlja na podlagi premis kakovostnejše izdelave (verjetno finalizacije).
#12 Napisal:nekaj v stilu mojce (lumar) ali atena (owa). Vem, da je owa cenejši, lumar ceno postavlja na podlagi premis kakovostnejše izdelave (verjetno finalizacije).

Samo v premislek, nekateri to obvladajo kvalitetno in to tudi nekaj stane, drugi pa samo mislijo, da to znajo, pa še ne vedo koliko to stane. Vse poti vodijo v Rim...
LP
EURO
#12 Napisal:že dalj časa se odločam za gradnjo. V zadnjem času se vse bolj nagibam na montažno,med njimi mi največ zaupanja vliva Lumar.

Če se spustim na dilemo višjega nivojaSmile) si ne morem jasno dogovoriti, ali se splača gradnja na ključ ali ne.

Razlogi za da so: en pogodben partner, bistveno manj časa (recimo zbiranje ponudb, iskanje izvajalcev, lovljenje po gradbišču...), verjetno manj živcev in še kaj.

Razlogi za proti pa so: baje, da se da s samostojnim izbiranjem izvajalcev ceneje priti skozi.

In zdaj seveda vprašanje za milijon dolarjev. Ali res ceneje prideš skozi in koliko ocenjujete je to ceneje, ker potrebno je upoštevati tudi vse razloge za gradnji na ključ.

Če je bil kdo v podobni dilemi, bi bil hvaležen za odgovor in njegove izkušnje.

Obvezno na ključ! Potem takem imaš tudi neki garant na vso opravljeno delo in ti ni treba v primeru reklamacij ugotavljati kdo je kriv! Odpravte napeke in pika! :!: :wink:
Na ključ pri montažni hiši 100%, pojdi v to.
Jaz sem preučila vse pol leta nazaj, danes pa mi montirajo. Montažna hiša ni enaka standardni gradnji in veliko inštalaterjev ne ve kaj početi v montažni hiši, ne boste nič prišparal , če boste sami iskali izvajalce. Klasična gradja in montažna je razlika, sploh za izvajalce elektrike, inštalacij. Jaz ti osebno priporočam na kljč, kot sem naredila jaz.

Moj blog:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://latkovavas.blog.siol.net/">http://latkovavas.blog.siol.net/</a><!-- m -->

LP Katarina
Abolutno NE na ključ !!!
Sicer ne vem od kod ostalim podatek, da je zadeva dražja za ca.2,5 %, pri meni se razlika kaže za ca 25 %. In za ta znesek se mi še kako splača letati naokrog in glihati z mojstri.
Povrh vsega, saj odločam kateri materiali bodo vgrajeni (ne poceni vzhodnjaška roba), kako bodo položeni in imam možnost, da da potek dela lahko sam spremljam. Povrh vsega med samo gradnjo (beri inštalacijami) pride do številnih popravkov, saj se sproti pokažejo nove zahteve ali potrebe (npr. pri notranji-zunani razsvetljavi). In pri tem imaš čas in možnost spreminjati in dobro premisliti!!!!
Sicer pa hiteti z gradnjo se nikakor ne izplača: tisti mesec-dva, ki jih prihraniš z granjo na ključ kompenziraš z mirno vestjo, saj dobro veš, kaj dejansko je in kako je vgrajeno.
lp
Jaz sem imel ambicijo (in zaradi lastnega neznanja) in potrebo po izvedbi na ključ. Tudi zaradi pomanjkanja časa.
Ko pa sem ugotovil, da me samo podkletitev lahko pride skoraj 20.000 ceneje, se je ta ambicija hitro končala ;-)

In nikar ne mislite, da "na ključ" pomeni, da danes podpišete pogodbo, čez X mesecev pa vas bo pričakala krasno upedenana hiša.

Jaz sem še premalo časa prebil na gradbišču in mi je še danes žal.
Zaradi malomarnosti in jebivetrstva nekaterih delavcev, ki so mi povsem po nepotrebnosti uničili nekaj dreves, pa trto in nasvinjali z odpadki več kot 30 metrov okrog gradbišča, bom zagotovo porabil še veliko časa in živcev za sanacijo.
1 2
Iskanje po temi