PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Izdelava brunarice/vikenda v gozdu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav,

Najprej naj pohvalim forum, sem nov uporabnik, pregledal sem teme, in točno tistega kar rabim na žalost nisem našel...

V namenu imam izdelavo vikenda v gozdu.

Okvirno kar sem našel na spletu, in na tem portalu:

1.) Kvadratura naj nebi presegla 15 kvadratnih metrov
2.) betonska plošča ni dovoljena
3.) Max. višina strehe naj bi bila omejena na 4m (po nekod je govora o 3.5m?)
4.) Po novem zakonu naj bi bilo nemogoče dobiti legalno...

Kako je z lokacijsko informacijo?

Če sem kaj spregledal, oziroma narobe razumel, me prosim popravite...

Sam imam precej veliko parcelo v gozdu, oče je čebelar, pa me zanimajo izkušnje, oziroma kak zanimiv predlog, kako zaobiti zakon.

V mislih imam kot kaksna gozdna lopa, za spravilo orodja, mogoče tudi drv...! Itd
Kak koristen nasvet, mnenje nekoga, ki je na podoben način vsaj delno legaliziral gradnjo.

Lokacija je dokaj skrita, iz zraka skoraj nevida...

Hvala za pomoč, ter kak koristni nasvet
vlk Napisal:Lep pozdrav,

Najprej naj pohvalim forum, sem nov uporabnik, pregledal sem teme, in točno tistega kar rabim na žalost nisem našel...

V namenu imam izdelavo vikenda v gozdu.

Okvirno kar sem našel na spletu, in na tem portalu:

1.) Kvadratura naj nebi presegla 15 kvadratnih metrov
2.) betonska plošča ni dovoljena
3.) Max. višina strehe naj bi bila omejena na 4m (po nekod je govora o 3.5m?)
4.) Po novem zakonu naj bi bilo nemogoče dobiti legalno...

Kako je z lokacijsko informacijo?

Če sem kaj spregledal, oziroma narobe razumel, me prosim popravite...

Sam imam precej veliko parcelo v gozdu, oče je čebelar, pa me zanimajo izkušnje, oziroma kak zanimiv predlog, kako zaobiti zakon.
V mislih imam kot kaksna gozdna lopa, za spravilo orodja, mogoče tudi drv...! Itd
Kak koristen nasvet, mnenje nekoga, ki je na podoben način vsaj delno legaliziral gradnjo.

Lokacija je dokaj skrita, iz zraka skoraj nevida...

Hvala za pomoč, ter kak koristni nasvet

Oh, ja no!

Zakona ne moreš zaobiti. Vsaj ne na daljši rok. Lahko sicer postaviš kar koli, kamorkoli, ampak ko bo prišel dan obračuna - boš pač podiral. Zelo enostavno.

No resno. Imaš zemljišče, gozd, travnik, pašnik. Fino. Si lastnik. Fino.
Pojdi na pristojno občino, oziroma UE in pridobi lokacijsko informacijo. To je prvi korak.
Tam lepo piše, kaj vse je dovoljeno, kaj je dopustno in kaj je eksplicitno prepovedano.
Potem preberi še občinske odloke o predmetni temi. Vsaka občina si lahko lokalno prilagodi krovni zakon. Nekje je lahko 25m2, spet drugje 20m2, spet drugje 30m2.
Čebelarji imajo določene privilegije, glede čabelnjakov, če si kmet ali če to svoje zemljišče obdeluješ si lahko za potrebe dejavnosti urediš kako lopo za orodje in zaščito pred dežjem.

No vse ti piše, le preberi in nato prilagodi svojim možnostim in potrebam.

Ti pa svetujem, da se držiš predpisanih dimenzij in gabaritov. Če je na tvojem delu sploh možno in mogoče kaj postaviti.

Znancu sedaj rušijo ( bo kar sam ) del "malenkost prevelikega" čebelnjaka. Problem pa je tudi v tem, da ima betonsko ploščo. Pa gre za zanemarljivih 4,5m2. Ampak nekdo je imel čas in je zadevo mal "zašpecal".
vsekakor je prvi korak-na občini pridobiti pogoje za gradnjo objektov (nekdanja lokacijska informacija) za predmetno zemljišče. Tam piše. kaj se sme in kaj ne in kateri prostorski akt to določa (da se lahko preveri še podrobnosti).
Uredba o vrstah objektov glede na zahtevnost (ur.l. 37/2008) pa določa kateri kmetijski pomožni objekti sodijo v kategorijo enostavnih objektov za katere gradbeno dovoljenje ni potrebno (pridobiti je potrebno samo eventuelna soglasja posebnih soglčasodajalcev, če parcela leži v kakšnem varovalnem pasu ali varovanem območju); kateri med nezahtevne, manjzahtevne in zahtevna. Vsekakor priporočam, da preštudirate uredbo in najdeta, če je kaj kar bi ustrezalo vašim željam.
Vsekakor najlepša hvala za odgovore, javim sproti kako poteka...;-)

Če je pa kak nov predlog, pa vseekakor zaželjen, lep dan želim;-)
Iskanje po temi