PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prodaja stanovanja - kupoprodajna pogodba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne. Pogodbo deponiraš pri notarju in jo izroči kupcu, ko mu ta predloži dokazilo o plačilu kupnine.

Zdaj pa še ti meni odgovori, koliko KP pogodb si podpisal v zadnjih letih?
hana, Napisal:-pri notarju zahtevat, da takoj vpišejo pogodbo v zk, da si v vrsti, da se vmes ne pojavi pred tabo še kdo drug, slednje zelo pomembno, če kupuješ od firme
lp

Če gre v stečaj v naslednjem letu, je super. Imamo takoj združenje kupcev npr. ljubljanskih dvorov in upanje na dobro voljo upnikov.
medo9 Napisal:Ne. Pogodbo deponiraš pri notarju in jo izroči kupcu, ko mu ta predloži dokazilo o plačilu kupnine.
In če v tem času prodajalec odsvoji drugemu, ki se že vpiše v ZK, storiš kaj? Se 10 let preganjaš po sodiščih?
Ti odgovorim takoj, ko mi ti odgovoriš na moje, že 2x postavljeno vprašanje :twisted:
Še eno (pod)vprašanje:

Kako se zavarovati, za primer...če se sprovede pogodba (podpiše), greš na odmero davka, ti ga odmerijo...PLAČAŠ....morda še celo overiš pri notarju.....potem pa se pogodba nerealizira, ker kupec ........ zaradi xy razloga.....ti pa si brez par jurjov že plačanega davka, notarskih stroškov? Durs ti ga najbrž ne vrne?

se to v pogodbo kako zapiše? kako?

thx.
Če se pogodba obojestransko razdre je možno vračilo davka na promet z nepremičninami.
Lahko navedeš vir za tvojo trditev (čukimuki?).
Dvomiš v mene?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.slonep.net/finance/davki/?a=&sa=43&searchtype=1&scope=&q=&view=vprasanja&direct=7594">http://www.slonep.net/finance/davki/?a= ... irect=7594</a><!-- m -->
Hvala za vir.
Torej je takšno pogodbeno določilo tako brezpredmetno...

Kaj pa strošek overitve pri notarju?
Jaz bi napisal v pogodbo, nekaj v smislu, da neplačilo v določenem roku pomeni oboestransko prekinitev pogodbe. Lahko daš v pogodbo tudi odstavek o pogodbeni kazni.
Ne da bi dvomil vate, podvomil sem v računovodkinjo, ki mi je dejala, da plačanega ddpn ne moremo zahtevati, ker je prišlo do sporazumne odpovedi pogodbe.
Zato sem te prosil za link.
In sedaj mi je jasno, da je imela računovodkinja tudi prav ;-)
(V našem primeru je namreč kupec že bil vpisan v ZK ... long story why ;-)).

Hvala vseeno.
Mirando Napisal:Še eno (pod)vprašanje:

Kako se zavarovati, za primer...če se sprovede pogodba (podpiše), greš na odmero davka, ti ga odmerijo...PLAČAŠ....morda še celo overiš pri notarju.....potem pa se pogodba nerealizira, ker kupec ........ zaradi xy razloga.....ti pa si brez par jurjov že plačanega davka, notarskih stroškov? Durs ti ga najbrž ne vrne?

se to v pogodbo kako zapiše? kako?

thx.

Če to narediš po prejemu are (in običajno je to 10% kupnine), se nič ne sekriaš. Ostala ti je razlika med 10% kupnine - 2% davka na promet nepremičnine - notarski stroški (cca 500 EUR). S tem denarjem pelješ ženo en krog po City Parku.

8)
Mirando: Kot je bilo zgoraj pojasnjeno: DURS v primeru obojestranskega odstopa od pogodbe vrne plačan DDPN. Notar seveda ne bo vračal, saj je svoje naredil.
Tebi seveda ostane ara, ki verjetno zadošča za kaj več kot en krog po City Parku :twisted:
No, seveda odvisno od velikosti posla.
1 2 3
Iskanje po temi