PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Talni sifon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vem da je že na tem forumu bilo veliko napisanega o talnih sifonih pa vseeno bi rad odprl novo temo z naslednjimi vprašanji; ali je talni sifon sploh potrebo vgaditi v novogadnje in če v katere prostore? Zanima me tudi ali ima talni sifon še kakšno drugo funkcijo kot samo to, da odvaja vodo iz prostora če pride do razlitja le te.
In pa kako pravilno izvesti talni sifon in instalacije ki so povezana z njim, da iz njega ne bo smrdelo.
priporočljivo ga je dati v kopalnico,kurilnice,garaže, da ne bo smrdelo mora biti pretočni se pravi ga vežeš na umivalnik ali banjo,tuš kad nikoli na pralni stroj ali kuhinjo
Z pretočnimi sifoni se z leti pojavljajo težave z tesnenjem pri gumicah,ker je voda pač vseskoži prisotna,tesnilna gumica popusti in prićne zamakati.
Jaz sem v kopalnici uporabil HL nepretočni talni sifon, ki pa ima protismradno loputo.
Plovec, ki če zmanjka vode v sifonu zapre cev.

no, pa lep dan.
szolnir Napisal:priporočljivo ga je dati v kopalnico,kurilnice,garaže, da ne bo smrdelo mora biti pretočni se pravi ga vežeš na umivalnik ali banjo,tuš kad nikoli na pralni stroj ali kuhinjo
Da te popravim na BANJO nikoli ne vežeš talnega sifona ker pri izlitju polne banje ti voda bruha iz talnega sifona,na TUŠ pa priporočljiva vezava talnega sifona ker potem tudi z lahkoto čistiš skozi njega na tuš razne lase... Confusedhock:
Iskanje po temi