PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri cena toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[quote="sopotnik"]

Tudi jaz se strinjam s Sopotnikom. Ti delavski lenuhi itak nič ne delajo, zato pa dobijo 400 evrov plače. Če bi več in bolje delali, bi jim njihov gospodar sigurno dal več denarja. Potem bi tudi oni lahko najeli Ekološki kredit, ki je baje izredno ugoden, dobiti ga sedaj ne morejo, ker je cenzus višji kot pa njihova plača.

Prav je, da država nekaj naredi za okolje. Ti lenuhi se sedaj vozijo z avti na delo namesto da bi se vozili z avtobusom. Zato je popolnoma pravilno, da so kazni za prometne prekrške zvišali, kajti ko ga bo dobila policija, da prehitro vozi, bo kazen višja kot pa njegova plača. Ker je ne bo mogel plačati, bo prisiljen avto prodati. Če pa ne bo hotel avta prodati, da bi plačal kazen, pa bo šel najprej v uklonilni zapor, da bi se medtem spametoval, potem pa še v arest, zato že zdaj gradi demokratičen režim nove zapore.

Mi, ki delamo in ustvarjamo, pač imamo denar. Imam solarne kolektorje in toplotno črpalko, nove hladilnike in zmrzovalnike, avto pa je hibridni, le varčnih žarnic ne uporabljam, ker moraš čakati, da se prižgejo. Imam tudi vetrnico, ki mi daje tok, da dogrevam vodo, če pa bi prišlo do redukcije, kar je pričakovati, pa bo dovolj za računalnik, luči in še za kaj.

Ker bom soudeležen pri privatizaciji elektro gospodarstva, se seveda zavzemam za višje cene elektrike. Bo še več kapnilo v moj žep. Bedasti in len narod pa naj kar sam poskrbi, da bo preživel, ne pa da po bifejih kritizira demokratično vlado, ki dela po svojih najboljših močeh v korist nekega naroda. Namesto, da bi delali in zaslužili, pa štrajkajo. Res sramotno obnašanje.

Pa saj so nam vendar povedali: Hočemo suvereno Slovenijo, pa če bomo jedli travo.
Prosim ne pisat o tem, kako je toplotna črpalka blagodejna za okolje. Res ne povzroča emisij in nima izpušnih plinov ampak to velja samo na strani porabnika. V globalnem smislu je pa slika drugačna. Elektriko TČ črpa iz elektrarn. Žal pa te elektrarne delajo z zelo majhnim izkoristkom. To je velika črna plat TČ. Dokler bo elektrika prihajala iz Šoštanja ipd. TČ ne bo ekološko prijazna.

V tej perspektivi TČ poseka zemeljski plin po celi črti. Vendar je elektrika cenejša... kaj ne? Smile
Pa še kako je TČ ekološka, saj iz 1 KW naredi 3 - 4 Kw toplote, kar je v primerjavi z ostalimi grelnimi telesi na bazi elektrike zelo veliko.
Res je, da toplotna črpalka uporablja elektriko za svoje delovanje. Če je ta elektrika pridobljena v vodnih elektrarnah, ki nič ne onesanžujejo okolja, potem tudi toplotna črpalka ne onesnažuje okolja.

Toplotna črpalka črpa toploto iz okolja. Če bi jo načrpala le z malim COP, recimo okroglih 2, potem je polovica toplote iz elektrarne, druga polovica pa iz okolja. Že s tem je znižala onesnaževanje kar za polovico!

S toplotno črpalko ne znižujemo samo stroškov ogrevanja, pač pa tudi znižujemo onesnaževanje, ker porabimo manj toka iz elektrarn, kot pa bi ga brez nje.
In koliko energije iz elektrarn je vloženih v samo izdelavo TČ?
Ter za razgradnjo, po nekem času?

Zelenci gledate vedno samo tisto kar vam paše.
Te neumne debate mi gredo pa že na k....
Samo nakladanje brez veze. Vsak mora pač sam s seboj razčistiti, kaj mu sedaj in v bodoče v vseh pogledih najbolj koristi tako zdravstveno, bivanjsko ugodno, kot tudi finančno. Potem pa se odloči, kaj bo imel.
Vigma Napisal:
sopotnik Napisal:Tudi jaz se strinjam s Sopotnikom. Ti delavski lenuhi itak nič ne delajo, zato pa dobijo 400 evrov plače. Če bi več in bolje delali, bi jim njihov gospodar sigurno dal več denarja. Potem bi tudi oni lahko najeli Ekološki kredit, ki je baje izredno ugoden, dobiti ga sedaj ne morejo, ker je cenzus višji kot pa njihova plača.

Prav je, da država nekaj naredi za okolje. Ti lenuhi se sedaj vozijo z avti na delo namesto da bi se vozili z avtobusom. Zato je popolnoma pravilno, da so kazni za prometne prekrške zvišali, kajti ko ga bo dobila policija, da prehitro vozi, bo kazen višja kot pa njegova plača. Ker je ne bo mogel plačati, bo prisiljen avto prodati. Če pa ne bo hotel avta prodati, da bi plačal kazen, pa bo šel najprej v uklonilni zapor, da bi se medtem spametoval, potem pa še v arest, zato že zdaj gradi demokratičen režim nove zapore.

Mi, ki delamo in ustvarjamo, pač imamo denar. Imam solarne kolektorje in toplotno črpalko, nove hladilnike in zmrzovalnike, avto pa je hibridni, le varčnih žarnic ne uporabljam, ker moraš čakati, da se prižgejo. Imam tudi vetrnico, ki mi daje tok, da dogrevam vodo, če pa bi prišlo do redukcije, kar je pričakovati, pa bo dovolj za računalnik, luči in še za kaj.

Ker bom soudeležen pri privatizaciji elektro gospodarstva, se seveda zavzemam za višje cene elektrike. Bo še več kapnilo v moj žep. Bedasti in len narod pa naj kar sam poskrbi, da bo preživel, ne pa da po bifejih kritizira demokratično vlado, ki dela po svojih najboljših močeh v korist nekega naroda. Namesto, da bi delali in zaslužili, pa štrajkajo. Res sramotno obnašanje.

Pa saj so nam vendar povedali: Hočemo suvereno Slovenijo, pa če bomo jedli travo.

To je govor povzpetneža, človeka brez moralnih načel in brige za dogajanja v okolici.
S takimi izjavami mi greš na k...c. Vrjamem pa da se ne zavedaš kaj sploh govoriš. Uboga tvoja duša, ki ne vid dalj od obzorja svoje parcele. Vedno in povsod je bilo, je in bo da ni za vse dovolj, ker smo ljudje pač ljudje pogoltni in potentni eni bolj drugi manj zato tudi ne uspeva sistem enakih želodcev. Tudi rek da sit še nikoli ni razumel lačnega drži že vekomaj. Enako je z lastnim zdravjem. Šele ko se usekaš in neboglen čakaš na travmi da te sešijejo se začenjaš zavedati kaj sploh to je.
Zato kolega ti ne zamerim, ampak si želim čimmanj takih modelov okrog sebe. Prjatlov te sorte pa nimam ker ptiči iste sorte skup letijo.
naj me kdo popravi
razmerje v odstotkih med belo tehniko razlicnih energijskih razredov je manjse kot TC od ostalih virov ogrevanja.
Tema je ušla iz okvirov in jo zaklepam.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi