PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Katero kondenzacijsko plinsko peč (samo za ogrevajne) kupiti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam že peč na plin (propan), ki pa je fuč in jo je potrebno zamenjati.
Današnja peč ima 22 kW, kar je bilo povsem zadosti (ogrevanih cca 120 m2), a imam hišo namen v kratkem tudi izolirati, tako da bo potrebna moč kmalu precej nižja.
Za srednjeročno prihodnost nam obljubljajo zemeljski plin...

Razmišljam o kondenzacijski peči, pa nimam pojma kaj izbrati. Če bi vedel kaj je kaj, bi sam dal prednost dobri mehaniki/tehniki (in s tem povezani zanesljivosti), design in reklama mi ne pomenita nič oz. ju po nepotrebnem ne želim plačati.

Tako sem kot prvi predlog od inštalaterja dobil varianto RIELLO (family cond). Da je Buderus pač (pre)drag. Nekateri pravijo Buderus potem pa dolgo ni nič...

Prosim za kakšno praktično izkušnjo / predlog / nasvet.
Eno od meril naj ti bo minimalna moč, s katero more peč neprekinjeno delovati (6kW se mi zdi že dobro, manj je še boljše).
Ta najprej Buderus pol pa dolgo nič je prav za lase privlečena. So si večinoma kar blizu veliko njih. Današnji kondenzacijski kotli delujejo vsi po isti logiki, razlike so le v izgorevalnih parametrih, ki jih kak proizvajalec s konfiguracijo kotla doseže. Sam se s kondenzacijo ukvarjam 12 let, ko je večina "renomiranih" proizvajalcev o tem še sanjalo. Ko ocenjujem kak kotel gledam prvo izgorevalne parametre in razpon moči, potem izdelavo in materijale, ki so vgrajeni (plastični kotli mi nič kaj ne ležejo) in opremljenost ter enostavnost uporabe, ter seveda ceno.
V tem trenutku so še vedno, kar se plinskih kondenzacijskih kotlov tiče, italijani pred ostalimi. Sicer to marsikomu ni všeč. Vendar pa to ne trdim kar počez ampak iz dolgoletnih serviserskih izkušenj.(tudi na Buderusu)
Iskanje po temi