PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja razdelitev debeline izolacije med poševno streho in talmi podstrešja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me vaše mnenje.

Imam podstrešje, ki je trenutno namenjeno za skladišče in morda "nekega dne" za mansardo.

Ker še ne vem, kako bo v bodoče potekal razpored v mansardi (zidi, lesene konstrukcije, strešna okna, ...), bi dal izolacijo samo med špirovce (14 cm) in po tleh zadnje plošče (10 cm). Po tleh več kot 10 cm ne morem dati zaradi vrat na teraso.

Ali je to primerljivo, kot bi dal skupaj 24 cm izolacije na poševno streho. Seveda, bi na tak način podstrešje naredil kot nekakšno komoro z vmesno temperaturo med zunanjo na strehi in notranjo v ogrevanih prostorih pod zadnjo ploščo.

Vem, da je to dražja izvedba (parna zapora po tleh in parna zapora pod izolacijo med špirovci, ...).

Kaj bi vi naredili v takem primeru ?
Samo po tleh. Kjer so vrata daš 10, drugje 20.
Pol-pol je lahko v določenih primerih škodljivo in precej slabše.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@firefly, hvala za odgovor.
Tako kot je napisal firefly, samo na tla, ko/če se pa bo kdaj urejalo bivalne prostore tam, pa daš/prestaviš izolacijo pod streho.
@ivank_ tudi tebi hvala. Da bom lahko nekega dne prestavil na poševno streho, bom na nizkih delih položil Ursa SF 34. Nekaj (cca 30m2), pa bom moral narediti pohodno.

Sem gledal Knauf isolation DF, ampak je cena zelo visoka (zame).

Sem razmišljal, da bi iz letev naredil podobno, kot je EUR paleta na vsakih 40 cm in gor osb. Spodaj (vmes) pa Ursa SF.

Kakšni predlogi, kaj dati in kako izvesti pohodno ?
Iskanje po temi