PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Popravilo pipe Armal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me ali je možno popraviti puščanje pipe. Na sliki sem označil, kje pipa spusti cca pol deci vode na dan. Zgornji del ima sicer dve zarezi, ampak ta del je za zamenjavo kartuše. Meni pušča spodaj. Ali je sploh možno spodnji del 'zategniti'? Predno primem 'rorcange' v roke in poskusil zategniti bi vprašal, če je že kdo imel podoben primer.

Priložene datoteke Predogledne slike

Zamenjaš kartušo, ta bo imela novo tesnilo, pred menjavo preveri v kakšnem stanju je nalegajoča površina in namaži s tesnilom za armature, če ne bo bolje pa pač novo armaturo.
Hvala za nasvet @markII. Na internetu so posnetki, kjer je kartuša pritrjena z matico, ki ima 6-kotni nastavek, moja ima zgolj dve zarezi. Ker je navoj za fiksiranje rozete, ne morem uporabiti rorcange oz. papige.
S kakšnim orodjem bi odstranil matico, ki drži kartušo?
Pipo mi je uspelo popraviti! Če bo kdo imel enak problem. Matico sem odstranil s pomočjo ključa za plinsko jeklenko (slika) in vzel ven kartušo. Z roko sem poskusil odviti bronastt del,ki je puščal. Očitno je že prej bil zrahljan. Na spodnji del sen navil 2 sloja nekaj teflonskega traku in namestil nazaj. Zgornjo matico pa sem privil brez teflonskega traku.

Priložene datoteke Predogledne slike

Iskanje po temi