Objave: 83
Teme: 21
Ocena:
0
Sem vprašal že v eni od obstoječih tem, pa je očitno tema bolj kot ne mrtva, zato odpiram novo. Skratka, stanje je sledeče:
Velikost lože v mansardi je 3x2 metra in je v celoti nadkrita. Imamo željo, da bi tla lože čim bolj toplotno in zvočno izolirali, ker je pod njo bivalni prostor. Zanima me predvsem kakšna je (po plasteh) priporočena izvedba tal, po možnosti brez uporabe estriha. Za talno oblogo so predvidene ploščice, višine pa imam na voljo cca 13 cm.
Trenutno so tla lože sestavljena zgolj iz gole AB plate, na njej pa je položenih nekaj elektro cevi in ne vem a je to kakšna ovira za polaganje izotekta?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Brez estriha pa ploščice. Hm...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
kaj pa bi šlo, brez estriha?
Baje, naj bi to to tudi z Wedi ploščami reševali.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Na 13 cm boš spravil bolj malo toplotne izolacije, nosilno plast in še ploščice.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Mavic ,
verjetno boš naprej potreboval parno zaporo; PU plošče za izolacijo; estrih vsaj 5 cm.
Odvodnjavanje imaš rešeno?
Ograja je primerno fiksirana?
Pacev bo lahko izdelan?
Lep pozdrav
Ocena:
0
@som16, ne razumem najbolj... parno zaporo pred čim? Kar se tiče ostalega, odvodnjavanje lahko zaenkrat speljem v notranji kuhinjski odtok, ali pa preboj skozi zunanjo steno in direktno v žleb. Ograja je opečnata z AB vencem - kolenčni zid.
@Energetik, cevi so tam še od prej, torej od spodnjega stanovanja.
Je pa ta loža v celoti pokrita s približno 0,5-0,7m "napuščem" na vsako stran, tako da nekega resnega problema z vodo ne pričakujem.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Mavic,
dej nalimi sliko, hudiča tu gori!!
Na betonsko ploščo vgradiš parno zaporo! Bitumenski trak z ALU nosilcem. Kaj je tu čudnega.
Uporabiš " Neopor " ali PUR izolacijo v ploščah; nekaj nazaj sem nalimal .
Nato estrih.
Se pravi, da imaš izdelano " Atiko " na tej Loži?? al kako?
Ocena:
0
26.7.2024 ob 09:32
(*Zadnja sprememba objave: 26.7.2024 ob 09:34 uporabnik Mavic.)
Nimam slike trenutno nobene. Naslednji teden, ko se vrnem domov, jo lahko prilimam.
Parno zaporo si vedno predstavljam kot nekaj kar na toplo stran daš, zato mi ni bilo jasno. Bitumen, PUR izolacija/Neopor, Estrih... vse razumem. Napisal sem, če ima kdo idejo kako bi lahko naredili brez estriha (Poleg Energetikove ideje, ki se mi načeloma zdi popolnoma OK). Spodaj je ogrevan prostor in dam raje več izolacije, pa brez betona.
Glede na to, da grejo pa že kabli po tleh po tej isti AB plošči, a alternative bitumenskim trakovom pa ni (v obliki premaza ali podobno)? s "trak z ALU nosilcem" ne vem točno na kaj ciljaš..
Ni izdelana Atika, gre za klasično frčado, le da je odprta.