PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Izravnava meje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali je možno narediti izravnavo meje med gradbeno parcelo in gozdom?
Malo sicer govorim na pamet, ampak po moje ja. Zakaj pa to ne bi bilo mogoče?

Ampak s tem se pa definitivno ne spremeni meja zazidljivosti ali meja rabe. Ti poligoni niso vezani na parcele, so samostojni.
Ali je potrebno za ta postopek pridobiti kakšno soglasje?
Ali je mogoče potrebno pridobiti FURS potrditev? Za primer če se del ozemlja zamenja za denar.
Jaz imam zelo podobno vprašanje.

Sosednja parcela od naše zazidljive (smo v fazi gradnje) je stričeva, ki je po namembnosti gozd. Ker smo stricu uredili določeno služnost, smo se dogovorili, da nam v zameno da 100m2 parcele (4m pas ob trenutni meji - v praksi torej premik obstoječe meje za 4m v našo korist. Trenutno so an tem delu gozda 3 srednje veliki gabri ostalo pa je travnik. Na tem delu ne se v naši režiji ne bo zidalo, ampak bo samo trava, mogoče igrala za otroke. Ker smo s strocem v dobrih odnosih in vem, da bo spoštoval dogovor, smo že naredili škarpo tudi na njegovem delu, na spodnji strani. 
Vseeno pa bi radi mejo tudi pravnoformalno uredili. 
Težava je, ker se manjše gozdne parcele ne da razparcelirati in "prodati" le teh 100m2.

Kolikor sem se zanimal, obstajata dve možnosti:

1. izravnava meje:
Težava je, ker se lahko površina obeh parcel spremeni največ za 5%.Gozdna parcela meri 1500m2, zazidljiva pa 950m2. Torej bi lahko premaknilo mejo za 45m2, kar je premalo. 

2. krčitev gozda in sprememba v kmetijsko namembnost:
Parcela s kmetijsko namembnostjo naj bi se lahko odparcelirala. Vložili smo vlogo za krčitev gozda za teh 100m2 in jo dobili tudi odobteno. "Krčitve" zaenkrat še nismo izvedli. Če prav razumem, se s krčitvijo avtomatsko spremeni namembnost v kmetijsko?
Ali ima kdo izkušnje s tem ali se bo na tak način dalo odparcelirati teh 100m2 in jih nato prepisati?
Je kakšna geodedska firma, ki je bolj izkušena na tem področju, da bi lahko zanesljivo odgovorili na to vprašanje in tudi uredili zadevo? Smo pa v okolici Domžal...

Če ima kdo kakršnekoli podobne izkušnje ali še druge ideje kako zadevo urediti, se priporočam za informacije.
na zadnji način bo šlo , nič posebnega za vsakega geodeta. Ampak ko pride geodet ne sme biti goz.
Iskanje po temi