PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo pušča voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ali obstaja kaka aparatura s katero bi lahko določil mesto kjer pušča voda (saj tega ni ogromno, ampak me moti, in je treba po vsakem tuširanju pobrisati po tleh pod tuš-kadjo.

[Slika: IMG-2323.jpg] [Slika: IMG-2322.jpg]

Ali bi bilo dovolj da bi na novo uredil fuge oz. kit med kadjo in steno? kakšna ideja? hvala
Najprej preveri če ne pušča odtok. Toliko časa kot običajno traja tuširanje, zlivaj vodo po kadi-v odtok brez da bi šprical po stenah. 

Če to ne pušča pa kot si rekel, popravit kit. Tudi tu lahko predhodno probaš locirat z nadziranim polivanjem manjših odsekov.
Odtok najverjetneje ne pušča. Puščajo pa fuge ob stenah. Ta kad je zelo netoga zato se zvija. Posledično pa spusti silikon. Kljub temu da je ojačana z steklenimi vlakni. Tesni če ne stojiš v kadi, ko pa v njo stopiš pa pušča. Menjava silikona je bolj kratkotrajna, saj spet hitro spusti.

Jaz sem imel takšno kad na tuš kabini. Ker je stalno nekje teklo sem jo vergel ven in kad z siporeksom sezidal na enako višino kot je ta plastična kad, ter nazaj postavil ogrodje za steklo. Sedaj več ne zamaka.
Pa zdaj ne bi ravno delal cele revolucije, ker imam namen v letu in pol prodat stanovanje. Odtok dejansko ne pušča... torej je težava silikon med kadjo in prvo vrsto ploščic? verjetno fuge med ploščicami niso problem? je težava menjat silikon ali dejansko to ne bo kratkoročno rešilo problema?
Nekaj časa bo že držal nov silikon. Ko bo spet začelo teči ga spet zamenjaš.
danes sem še posnel, dejansko na dveh koncih malce pušča/kaplja Smile torej najbolje, da odstranim silikom med kadjo in ploščicami ter potem na novo potegnem - verjetno druge bolj enostavne rešitve ni? Smile

https://streamable.com/sw6tej
To ti je zasilna rešitev. Trajno sem pa tudi že napisal.
Žal te kadi niso toge zato se zvijajo, posledično odstopi silikon in začne zamakati.
Iskanje po temi