PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pritisk vode pri talnem gretju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav vsem.
Dolgo nisem objavljal, sedaj pa smo vgradili TČ za ogrevanje in imam problem.
Imam po celi hiši talno in 2 radijatorja ( kopalnice).Hitro po menjavi je začela padati voda v sistemu.Po vgradnji TČ  ( 21.12.2022 ) je čez 20 dni pritisk voda padel na 0.5 bara. Po navodilu monterja sem napolnil na 1.5.Nato je 03.02.pritisk spet padel po 0.5 bara in spet sem napolnil na 1.5.Včeraj je padel spet na 0.6 bara in spet sem napolnil.
Monter pravi , da če iz notranje enote nič ne teče je TČ v redu.TČ je Wailland, povezava zunanja-notranja je plinska.V omaricah ni zraka.Imam še posebno radiatorsko vejo, katera pa je zaprta ( radiatorji zaprti, črpalka ustavljena).
Pritisk vode ne pada konstantno ampak par dni drži , nato pa v 1-2 dnevih pade.
Ne vem če je to normalno, da je pri menjavi ogrevalnega vira toliko krat potrebno polniti vodo v sistem.
Prosim za mnenja.
Preveri ekspanzijsko posodo. Lahko da je duša spustila in voda počasi polni posodo.
vinko22,
ali veje talnega grejejo prostore v redu??
Lep pozdrav
Ekspanzijska posoda-ne vem če je OK-ker je nova TČ predvidevam, da je OK-niti ne vem kje je v notranji enoti TČ oz.kako vidiš, če je OK.
Veje talnega gretja delajo vse OK-koliko vidim v omarici talnega ( manometri za vsako vejo delujejo).
Pa si pri ponovnem polnjenju odprl in odzračil tudi vejo z radiatorji ?
Pri ponovnem polnjenju sem sem odzračil in talno in radiatorje.Ker je pritisk zopet padel sem radijatorsko vejo zaprl-v kurilnici.Po tem sem drugi dan zopet polnil sistem ker mi je padlo na .5 bar.
Sedaj-danes pa je že več kot 24 ur mir-drži na 1.3 bare.
Mogoče se je pri vgradnji TČ nabralo več "oblakov" zraka v sistemu in je potrebno večkrat napolnit sistem ?
Moji nečakinji so ob montaži pozabili odpreti ogrevalne veje v mansardi. Naslednji dan je bila toplotna v napaki. Takrat smo tudi ugotovili, da je mansarda brez ogrevalne vode. Kakšen teden sem rabil, da sem spravil ves zrak iz sistema.
mam nekje 400L vode v talnem in ekspanzija v TČ je 6L, pa se mi zdi, da je premala, ker mi tlak vode precej niha, ko recimo ne ogrevam (pade na 0,5bar) in ko takrat, ko je voda 30stC (se dvigne do 3 bare al pa preko). Koliko veliko dodatno ekspanzijo bi moral dodati?
Podoben problem imam tudi jaz! Ne razumem kje se lahko voda/pritisk izgublja oziroma pada? Kam gre? Imam pa dva ogrevalna kroga - eden je vse talno, drugi pa večino radiatorsko in ena manjša veja talnega! Ekspanzijska je zamenjana/nova. Četudi bi bil kje zrak v kakšni veji ali radiatorju - kako se lahko zato voda izgublja? Vsakega namiga kaj je za narediti bi bil vesel!
Iskanje po temi