PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Napa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Menjavamo kuhinjo in me nekaj zanima. Do sedaj je bil izpuh nape priklopljen na zračniške zidake, če se temu tako reče. Na strehi je sezidan dimnik. Nekoč je bil tukaj priklopljen štedilnik na trda goriva. Pozneje je bil na isti zračnik priklopljen tudi štedilnik v prvem nadstropju. Po moje sploh ne bi smel biti, ampak pustimo zdaj to. Pred 15 leti smo na ta zračnik priklopili napo v pritličju. Po cca 10 letih je na steni stopnišča pred podstrešjem ratal rjav flek. Flek je bil prebeljen z neko posebno barvo, na drugi strani stene je bila dana volna, po vrhu pa.knauf, ker je tam soba. Sam bi rekel, da je flek nastal zaradi kondenza ter zaradi ostankov dima. Zanima me,.ali je pametno sedaj ponovno priklopiti novo napo na ta zračnik? Druga varianta je preboj skozi zid na novo fasado, vendar bi bila cev direktno pred vhodom, kar je rahlo neugodno. Nova kuhinja me že čaka, vendar moram na hitro nekaj pogruntat...

Prosim za nasvete.

Hvala
1) lahko bi v ta zidan zračnik vstavil plastične cevi in se popolnoma ognil kondenzu

2) če ti je po sanaciji tistega rjavega fleka potem ni bilo več problemov, lahko priklopiš tako kot je bilo do sedaj 

3) zračnik skozi steno pred vhodom mi nekako ne deluje ravno lepo........

Sam imam napo priklopljeno na opečnat zidan zračnik čez zgornje nadstropje podstrešje in ven na streho.
Več kot 14 let  brez problemov in nobenih madežev kjerkoli....
Hvala za odgovor. V zračnik ne morem poriniti nobene cevi, ker ima dimenzije 10 x 16 cm. Drgač pa tudi meni ni všeč, da bi zunaj pred vhodom gledal cev iz katere se kadi. 

Tisti flek se je pojavil cca 5 let nazaj, in od takrat naprej se ni večal. Odkar je bilo prebeljeno leto in pol nazaj, je stena bela. Mogoče so res samo saje udarile ven. Najbolje bo kar nazaj priklopiti pa bo. 

Še eno vprašanje, a gre zrak iz nape, ko vstopi v zračnik direktno navzgor, ali tudi kaj dol? Grentam, ali bi moral še kaj zatlačiti v luknjo navdol?
Zrak gre zaradi vzgona načeloma navzgor. 
Ob (pre) močnem ventilatorju v napi pa bi lahko kaj pihalo tudi navzdol.
Ampak če je tisti del zračnika navzdol na koncu zaprt in nima nobene funkcije, potem itak navzdol ne bo pihalo. Lahko pa tudi zamašiš tisti del navzdol.
Rad bi čimbolj usmeril zrak navzgor. S čim pa bi lahko zamašil luknjo navdol? Zatlačim stekleno volno, kot je bila prej? Ali kaj drugega? 

20 cm pod novo luknjo je bila stara luknja za napo, katero sem zaprl s stirodurjem, 1m pod luknjo za napo pa je bila tudi  ogromna luknja, v katero je bil potem v zračnik natlačen stirodur, luknja je bila.prav tako zaprta s stirodurjem. V zračniku so sedaj na stirodurju koščki opeke ter ometa, ki so padli dol od štemanja.

Uporabim stekleno volno?
Če prav razumem imaš 1 m  pod novim priklopom že zamašen zračnik.
Ni razloga da bi moral še kaj mašiti.

Če pa že želiš zamaši še zračnik pod priklopom nape.
Zatlači en kos stirodurja, okrog pa še malo zatesni s purpenom.
Iskanje po temi