PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Invertna termostatska glava

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

v kopalnici bi želel zamenjati tuš baterijo s tuš setom s termostatsko glavo -> Grohe. Ker je celotna vodovodna instalacija v stanovanju izvedena ravno obratno (levo - mrzla, desno - vroča) kot predvideva standard, bi se rad pozanimal, kakšne so rešitve. 
1) Glede na navodila za zgornji izdelek, le-ta uporablja termostatsko kartušo št. 47439000. Zanima me ali je dovolj, da se to kartušo zamenja s kartušo št. 47175000 (kartuša), da bi termostatski člen deloval pravilno? Je potrebno dokupiti še kaj drugega? Na slikah sem opazil, da imajo nekatere kartuše modro obarvano plastiko okoli kartuše, druge pa črno, čeprav imajo isto številko - je to pomembno kakšne barve je?

2) Pod opisom izdelka piše, da so primerni grelniki takojšnji grelniki od 18 kW/h. Sam sanitarno vodo segrevam preko navadnega bojlerja (2 kW) in me zanima, če bi lahko to imelo kakšen vpliv. Če razmišljam po svoje, ga ne bi smelo imeti, ker v vsakem primeru gre zgolj za mešanje vode, ampak glede na to, da je proizvajalec dal priporočilo, bi rad razumel zakaj.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Kartuša je menda res za kontra dovode, kaj pomenijo barve pa mi ni znano, sicer pa če je res, da povsod topla voda na napačni strani lahko enostavno zamenjaš cevi pri bojlerju...
- Modra barva pomeni dovod mrzle vode, rdeča barva je dovod tople vode, ampak z barvo kartuše le to ni povezano, zgolj izbor proizvajalca.

- "takojšnji grelnik 18 kW/h" lahko pomeni le pretočni grelnik, torej, brez bojlerja.

- @Mark, zelo zavajaš forumaše - cevi na bojlerju ne moreš kar zamenjati. Če že, je potrebno na vhodu v hišo/stanovanje zamenjati dovod k bojlerju in dovod k direktnim odvzemom. 

Pri priklopu (kuhinjske ali umivalniške) mešalne baterije lahko z gibljivimi cevni poljubno križno vežeš. Tuš baterija ima navadno fiksni priklop in pride v poštev le menjava kartuše, kot je že Tomaž napisal.
Iskanje po temi