PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster PVC Okna okvir

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Na belih PVC oknih, se mi je na spodnji rob zažrla neka umazanija (recimo, da bi kot hobi snežko rekel, da je neke vrsta rja), pa zanima, s čim bi to odstranil? 
Stelex, kis, Etanol ne pomagajo... Ostalo nimam še jajc sporbat..

L.P. Matic
Jutub pa ksihtkniga bi ti svetovali še citronko ali kokakolo.

Če je res rja, bo šlo s solno kislino.
Bodi pa izjemno natančen in pazljiv. Plastiki ne bo hudega, policam in okovju pa res ne dene dobro.
Probaj najprej z npr. vatirano palčko na mali površini, previdno pa potem pri brisanju: preveč mokra krpa kislino sicer razredči, če se pa vse skupaj pocedi na....
So fiksna okna Wink nimam okovja...

Bomo poskusili z dobro razredčeno kislino...
Preveč razredčena ne bo naredila nič več kot kis...
Saj s 30% res ne rabiš če prvič počneš kaj takega, s tisto 20% na krpici pa komot.
Solna ni tak bavbav, res pa ni koristna za npr. pocinkane zadeve in kamen.
Ok hvala zaspanec.

Kaj pa kakšna druga čistila za PVC okna? na trgu jih je kar nekaj,

https://webshop.schachermayer.com/cat/sl...9113659313

Gledam telde stvari, recimo, da cena ni višja od 1L HCl... Kakšne izkušnje?

P.S. Naročanje na temo preko e-maila še vedno ne deluje?
Liter solne je mislim da pod 2eur.
Kakšno uporabno čistilo še dobiš za tak drobiž ne vem...
Je pa res da zadeva deluje le ako gre res za rjo (industrijski kraj, veliko prometa, ...).
Lahko probaš tudi s kakim čistilom za wc, ki res dobro odstranjuje kamen (večina jih je "tolk-da-je").
Res, bom poskuil hvala Zaspanc
Da ne odpiram nove teme.

Pravkar sem pred nakupom trislojnih oken za novogradnjo, pa me zanima ali je dejanska razlika med okni z zasteklitvijo Ug=0.6W/m2K in 0.9W/m2K?

Ker imam razne ponudbe in me zanima če se to na dolgi rok pozna?
Ja... saj ti pise a ne? Na enih je 0.6 na drugih je 0.9... to je kar konkretna dejanska razlika. Razen ce ima 0.6 alu distancnike. Potem bo slabsi kot 0.9 s toplim Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
V ponudbi imam 3 slojno zasteklitev z alu distancniki ki imajo 0.9, ki je cenovno dosti ugodnejsa od ostalih ponudb ki imajo 0.6. Saj ce jaz to razumem je manjša stevilka boljse ne?
A alu distančniki še obstajajo? Sem mislil, da so že zdavnaj na smetišču zgodovine…
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Očitno. Sem malo prebral glede distančnikov in očitno je alu zgodovina kot si rekel.
Iskanje po temi